Stel je hebt een steengoed product, maar hoe vertel je dat op een slimme manier aan je potentiële klanten? Of je hebt een complex verhaal en je zoekt naar een simpele manier om dit uit te leggen? Of een dienst, waar iedereen van op de hoogte moet zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het hele internet erover praat?

Emations maakt een uitleganimatie die je doelgroep in het hart raakt. Door middel van een goed verhaal en een slim idee. Zo brengen we mensen en merken in beweging. Letterlijk en figuurlijk!

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

Hoe ontwikkel je een uitleganimatie die overtuigt?

Net als ieder ander goed verhaal heeft een uitleganimatie een kop, een middendeel en een staart. Met deze klassieke structuur trek je de kijker in het verhaal en leid je ze er op een prettige manier doorheen. Daarom hanteren wij vaak een vaste opbouw van het script:

 1. We schetsen het probleem: wat lossen we op voor de kijker?
 2. De oplossing: je product of dienst
 3. Hoe werkt je product of dienst?
 4. Wat zijn de voordelen?
 5. Waar kan de kijker meer informatie vinden?

Wat zijn de voordelen van een uitleganimatie laten maken?

 1. Verhoging van je omzet: 85% van de consumenten geeft aan dat ze eerder een product of dienst zullen afnemen als ze een animatie hebben gezien.
 2. Je beschikt over de perfecte pitch: onze animaties stippen zowel het ‘probleem’ van je klant als de oplossing aan: jouw dienst of product. Ze zetten bovenaan aan tot actie met een goede call-to-action. 
 3. Je doelgroep heeft weinig tijd: consumenten en managers waarderen het daarom zeer dat ze alle benodigde informatie over jouw product of dienst tot zich kunnen nemen in maximaal 75 seconden.
 4. Meer traffic op je website: en een hogere ranking in google.
 5. Je doelgroep onthoudt je dienst of product veel beter: mensen onthouden 20% van wat mensen lezen en 10% van wat ze horen. Maar aan de andere kant onthouden mensen 80% van wat ze hebben gezien, jouw uitleg animatie. 
 6. Verover het hele internet: animaties zijn zeer geschikt voor doelgroepgerichte videomarketing. Bijvoorbeeld via Facebook, Twitter, Instagram, Youtube en Linkedin. Via Facebook kan je animatie simpel tienduizenden views krijgen. 
 7. Een database vol prachtige illustraties: voor een klein bedrag mag je alle illustraties uit onze animatie gebruiken op je website of powerpoint presentatie.
 8. Verhoging van online zichtbaarheid: animatie is dé perfecte tool om je bedrijf online een gezicht te geven. Het draagt je merkwaarden uit. En is bovendien zeer ‘likeable’. Het geeft bovendien interne trots.
 9. Mensen blijven langer op je website: bezoekers blijven gemiddeld 2-8 seconden op een website. Maar met een animatie blijven ze langer hanger en zullen ze dus eerder aankoop overgaan. 

 

Waarom zou je een uitleganimatie laten maken door Emations?

 • We hebben een achtergrond in design en marketingcommunicatie. Zodoende kunnen we ons uitstekend verplaatsen in jouw markt, doelstelling of positionering. Dat scheelt een hoop tijd en verwarring.

 • Wij werken snel, efficiënt en voor een marktconforme prijs prijs.

 • De mensen van Emations werken graag voor merken met ambitie.

 • We zijn gek op ingewikkelde materie. Saai? Integendeel. Zo leren wij iedere keer wat bij.

 • We houden niet zo van standaard templates. Ieder bedrijf heeft immers een eigen gezicht en verhaal. Toch werken we voor een marktconforme prijs.

 • Maar bovenal zijn we gek op animatie. En leggen we de lat iedere keer een stukje hoger. En daar plukken we samen de vruchten van!

Wat voor soort animaties kun je bij Emations laten maken?

• Uitleg van een dienst, product of concept
• Interne communicatie
• Corporate story
• Salesgesprek of elevator pitch
• Instructies
• Commercial 

• Social media campagne: korte gif animaties op abonnementsbasis 

Wat zijn de kosten van een uitleg animatie?

De kosten voor een uitleganimatie van 60 seconden variëren tussen de €4000 en €7000 euro. Afhankelijk van de complexiteit. 

Hoe lang duurt het voordat een uitleganimatie klaar is?

Gemiddeld genomen duurt de ontwikkeling van een 2D uitleganimatie bij Emations ongeveer 3,5 werkweek. 

Hoe gaat de ontwikkeling van een animatie in zijn werk?

We starten met een kennismakingsgesprek. Dat kan bij jullie op kantoor of via Skype, afhankelijk van de doorlooptijd. We inventariseren je boodschap en doelgroep. 

Op basis van de boodschap ontwikkelen we een script. Dit doen we middels een vaste methodiek. Zodat we een verhaal ontwikkelen waarmee jouw doelgroep zich aangesproken voelt. 

Daarna selecteren wij een voice over. Man, vrouw, jong of toch oud? 

Op basis van het script ontwikkelen we een storyboard. In een stijl die past bij jouw merk. Emations werkt niet met standaard pakketen, iedere organisatie heeft immers een eigen gezicht. 

Na akkoord script, storyboard en stemkeuze brengen we het storyboard in beweging. Ontwikkelen een passend soudscape en zoeken naar de juiste muziek.

Stap voor stap nemen we je mee in het proces. Zodat je uiteindelijk het resultaat behalen wat jij voor ogen hebt.