Stel je hebt een steengoed product, maar hoe vertel je dat op een slimme manier aan je potentiële klanten? Of je hebt een complex verhaal en je zoekt naar een simpele manier om dit uit te leggen? Of een dienst, waar iedereen van op de hoogte moet zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het hele internet erover praat? Laat een uitleganimatie bij Emations maken die je doelgroep in het hart raakt. Door middel van een goed verhaal en een slim idee. Zo brengen we mensen en merken in beweging. Letterlijk en figuurlijk!

Kijk bijvoorbeeld eens naar de uitleganimatie Mediator die het Wetenschappelijk Onderzoeksbureau Verkeersveiligheid SWOV, bij ons heeft laten maken. Dit geeft een goed beeld wat je bij Emations kunt verwachten.

.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

Hoe laat je een uitleganimatie maken die overtuigt en aanzet tot actie ?

Net als ieder ander goed verhaal heeft een uitleganimatie een kop, een middendeel en een staart. Met deze klassieke structuur trek je de kijker in het verhaal en leid je ze er op een prettige manier doorheen. Daarom hanteren wij vaak een vaste opbouw van het script:

 1. We schetsen het probleem: wat lossen we op voor de kijker?
 2. De oplossing: je product of dienst
 3. Hoe werkt je product of dienst?
 4. Wat zijn de voordelen?
 5. Waar kan de kijker meer informatie vinden?

Wil je eens wat meer weten over het gebruik van u of je in een script? Lees ons blog over dit onderwerp.

10 voordelen van onze animaties op een rij

 1. Verhoging van je omzet: 85% van de consumenten geeft aan dat ze eerder een product of dienst zullen afnemen als ze een uitleganimatie hebben gezien.
 2. Je beschikt over de perfecte pitch: onze animaties stippen zowel het ‘probleem’ van je klant als de oplossing aan: jouw dienst of product. Ze zetten bovenaan aan tot actie met een goede call-to-action. 
 3. Je doelgroep heeft weinig tijd: consumenten en managers waarderen het daarom zeer dat ze alle benodigde informatie over jouw product of dienst tot zich kunnen nemen in maximaal 75 seconden. Perfecte reden toch om een uitleganimate te laten maken!
 4. Meer traffic op je website: en een hogere ranking in google.
 5. Je doelgroep onthoudt je dienst of product veel beter: mensen onthouden 20% van wat mensen lezen en 10% van wat ze horen. Maar aan de andere kant onthouden mensen 80% van wat ze hebben gezien, jouw uitleg animatie. 
 6. Verover het hele internet: animaties zijn zeer geschikt voor doelgroepgerichte videomarketing. Bijvoorbeeld via Facebook, Twitter, Instagram, Youtube en Linkedin. Via Facebook kan je uitleganimatie simpel tienduizenden views krijgen. 
 7. Een database vol prachtige illustraties: voor een klein bedrag mag je alle illustraties uit onze animatie gebruiken op je website of powerpoint presentatie.
 8. Verhoging van online zichtbaarheid: een uitleganimatie laten maken is slim, en is de perfecte tool om je bedrijf online een gezicht te geven. Het draagt je merkwaarden uit. En is bovendien zeer ‘likeable’. Het geeft bovendien interne trots.
 9. Mensen blijven langer op je website: bezoekers blijven gemiddeld 2-8 seconden op een website. Maar met een uitleganimatie blijven ze langer hanger en zullen ze dus eerder aankoop overgaan. 

 

Waarom een uitleganimatie laten maken door Emations

 • We hebben een achtergrond in design en marketingcommunicatie. Zodoende kunnen we ons uitstekend verplaatsen in jouw markt, doelstelling of positionering. Dat scheelt een hoop tijd en verwarring.

 • Wij werken snel, efficiënt en voor een marktconforme prijs als je een animatie laat maken.

 • De mensen van Emations werken graag voor merken met ambitie.

 • We zijn gek op ingewikkelde materie. Saai? Integendeel. Zo leren wij iedere keer wat bij.

 • We houden niet zo van standaard templates. Ieder bedrijf heeft immers een eigen gezicht en verhaal. Toch werken we voor een marktconforme prijs.

 • Maar bovenal zijn we gek op uitleganimaties. En leggen we de lat iedere keer een stukje hoger. En daar plukken we samen de vruchten van!

Het type animaties dat je bij Emations Animatiestudio kunt laten ontwikkelen

• Uitleg van een dienst, product of concept
Interne communicatie
• Corporate story
• Salesgesprek of elevator pitch
• Instructies
• Commercial 

• Social media campagne: korte gif uitleganimaties op abonnementsbasis 

De kosten en doorlooptijd van een animatie project binnen Emations Animatiestudio

De prijs van een uitleganimatie laten maken is sterk afhankelijk van het soort animatie en de lengte. Wij werken niet met een standaard pakket. Daar iedere organisatie een ander gezicht heeft. Wil je een offerte op maat, neem hier even contact op. Gemiddeld genomen duurt de ontwikkeling van een uitleg animatie van 80 seconden ongeveer 4 werkweken. 

Hoe gaat de ontwikkeling van een uitleganimatie in zijn werk?

We starten met een kennismakingsgesprek. Dat kan bij jullie op kantoor of via Skype, afhankelijk van de doorlooptijd. We inventariseren je boodschap en doelgroep. 

Op basis van de boodschap ontwikkelen we een script. Dit doen we middels een vaste methodiek. Zodat we een verhaal ontwikkelen waarmee jouw doelgroep zich aangesproken voelt. Zonder een goed script zul je nooit een goede uitleganimatie kunnen laten maken

Daarna selecteren wij een voice over. Man, vrouw, jong of toch oud? 

Op basis van het script ontwikkelen we een storyboard. In een stijl die past bij jouw merk. Emations Animatiestudio werkt niet met standaard pakketen, iedere organisatie heeft immers een eigen verhaal. 

Na akkoord script, storyboard en stemkeuze brengen we het storyboard in beweging. Ontwikkelen een passend soundscape en zoeken naar de juiste muziek.

Stap voor stap nemen we je mee in het proces. Zodat je uiteindelijk de uitleganimatie laat maken die jij voor ogen hebt.