Waarom samenwerken met Animatiebedrijf Emations? Vroeger hadden marketeers het makkelijk: je maakte een reclamespotje waarin je vertelde dat jouw product het beste was en de klanten kwamen vanzelf. De hedendaagse consument is echter een stuk beter op de hoogte. Het verhaal achter het product wordt steeds belangrijker. Dat klinkt best makkelijk, want als ondernemer ken je je verhaal als geen ander. Maar om dat verhaal helder en beknopt over te brengen blijkt nog best lastig. Je bent immers trots op je onderneming, en zou het liefste honderduit vertellen. De kans is echter groot dat je klant dan afhaakt. Animatiebedrijf Emations helpt je die aandacht met animaties en infographics terug te pakken.

.

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

 • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
 • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
 • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
 • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
 • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

 

Meer informatie:

+
De onderscheidende aanpak van ons animatiebedrijf

Wat die kracht van ons animatie bedrijf is, vraag je je af? Dat is de sterke marketingcommunicatie achtergrond van Emations. Wij gaan niet uit van de technische mogelijkheden, maar van het doel van de animatie.

Het uitgangspunt van elke bedrijfsanimatie is de situatie en het doel van de opdrachtgever. Samen met jou onderzoeken we wat de beste aanpak is om jouw verhaal voor het voetlicht te brengen. Soms vraagt het doel van de animatie om een 2D animatie met eenvoudige figuren, andere keren is een infographic doeltreffender. En weer andere keren werkt een 3D uitleganimatie het meest overtuigend.

Emations is een ervaren studio gevestigd in Amsterdam-West. Wij zijn al jaren dé expert op het gebied van animatie video’s en infographics. Grote namen als FrieslandCampina, ING Pensioenfonds, McDonalds, de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben de kracht van animaties van ons animatiebedrijf reeds ervaren.

+
Waarom een bedrijfsanimatie of infographic door Emations laten maken?

Wat het doel van jouw animatie project ook is, bij Emations weten we er wel raad mee. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in uitleganimaties en Explanimations. Als marketingcommunicatie experts weten we als geen ander hoe we snel de kern van je boodschap helder krijgen.

Bovendien doorzien we, dankzij ons begrip van hoe de markt eruit ziet, snel hoe jouw aanbod het beste in de markt gezet kan worden. We kennen je doelgroep en weten hoe we deze kunnen bereiken én raken. Het gaat bij ons namelijk niet alleen om het uitleggen, maar vooral om het overtuigen van je publiek.

 


Wist je dat animatie tegenwoordig onmisbaar is binnen je merk identiteit? Lees ons blog eens.

 

+
Wat kost een animatie bij ons animatiebedrijf?

Sommige animatie bedrijven gebruiken veel standaard elementen in hun bedrijfsanimaties. Wij pakken we het anders aan. Het gaat ons niet om jouw unieke verhaal en jouw unieke merkidentiteit. Elke opdracht is uniek, dus is elke bedrijfsanimatie maatwerk. Soms is een animatie langer, soms is deze korter. En een animatie in 2D is goedkoper om te produceren dan een 3D animatie.

Het is lastig om een vaste prijs per animatie te noemen. De prijs is sterk afhankelijk van het soort animatie, vertellen we je verhaal in 2D en 40 seconden. Of maken we een  3D animatie van 3 minuten. Een 3D animatie maken is lastiger en vergt meer tijd en zal ook een wat hoger prijskaartje dragen. Voor een exacte prijsopgave raden we je aan om even contact met ons op te nemen.

 

+
Hoe wordt bij ons animatiebedrijf een animatieproject aangepakt

Soms is het doel van de animatie om je doelgroep te informeren, bijvoorbeeld over een procedure of over een beleidsvoornemen. Andere keren kan het de bedoeling zijn om klanten uit te leggen hoe het product of dienst dat ze bij je kunnen kopen het beste kunnen gebruiken. Andere keren draait het om het overtuigen van de doelgroep.

Wanneer we samen het doel van de animatie goed gedefinieerd hebben gaan we op zoek naar de kernboodschap van je animatie. We bepalen allereerst welk probleem we voor de doelgroep gaan oplossen en wat de voordelen van deze oplossing zijn.

De uitkomsten van deze verkenningstocht verwerken we in een script, wat de basis is van het storyboard. Dit storyboard is een visuele representatie van je uiteindelijke bedrijfsanimatie en is al helemaal in de beoogde stijl. Zo krijg je een goed beeld van de bedrijfsanimatie en kunnen je beoordelen of we op de juiste weg zijn. Zo niet, dan kan altijd worden bijgestuurd.

Wanneer je tevreden bent over het script en het storyboard is het tijd om de studio in te duiken. We zoeken een stemacteur uit die past bij jouw explanimation en laten hem de voice-over inspreken. Daarna maken we pas de animatie. Het is namelijk makkelijker om de animatie af te stemmen op een natuurlijk spreektempo dan om de voice over aan te passen.

En als kers op de taart maken we de animatie af met geluiden en muziek.

Door deze gestructureerde aanpak, waarbij je elke stap van het proces kunt volgen, weet je precies waar je aan toe bent en heb je altijd de eindcontrole over jouw bedrijfsanimatie.

Mocht dat gewenst zijn kunnen we daarna samen met je een passende videomarketing strategie bedenken. 

 

+
Waarom werken de bedrijfsanimaties van Emations zo goed?

Het menselijk brein is gebouwd op het verwerken van beelden. Teksten zijn eigenlijk heel moeilijk te begrijpen: we moeten de tekst lezen, deze interpreteren en vervolgens moeten we onszelf er een beeld bij vormen.

Nee, dan een animatie. Aantrekkelijk ogende beelden, die perfect passen bij het door de voice over vertelde verhaal. Dat is een veel natuurlijkere manier van communiceren. Logisch dat beelden vaak wel 80% (of meer) beter onthouden worden dan tekst. Overtuig jezelf en bekijk een van de bedrijfsanimaties waarin we het verhaal vertellen van partijen als KPN, NUON, McDonalds, PwC of de Provincie Utrecht.

+
De voordelen van ons animatiebedrijf

Ons animatie bedrijf onderscheidt zich heel duidelijk van andere animatie bedrijven. Sterke punten van ons animatie bedrijf zijn onder meer:

 • Een gedegen MarCom achtergrond
  Door onze uitgebreide ervaring met marketingcommunicatie (MarCom) weten wij als geen ander hoe jouw markt en je doelgroep in elkaar zitten. Klanten zien deze kracht en vragen ons vaak om meer te doen dan bedrijfsanimaties. We helpen organisaties regelmatig met het positioneren van hun producten of diensten in de markt.
 • Uitgebreide ervaring
  In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 100 opdrachten voor een uitleganimatie succesvol afgerond. We weten dus heel goed hoe je een bedrijfsanimatie maakt. Daardoor werken we snel en efficiënt voor een scherpe kostprijs.

Kort, snel en helder dat is het credo bij Emations 

Bij ons animatiebedrijf streven we naar bedrijfsanimaties die kort, snel en helder zijn. We nemen een ingewikkeld verhaal en vertalen dit naar een kernachtige en sterke boodschap. Dat is hoe je de kijker overtuigt.

+
De producten die je binnen ons animatiebedrijf kunt laten maken

 • Infographic animatie
 • Infographic proces
 • Infographic jaarcijfers
 • Digitaal jaarverslag
 • Interactieve pdf
 • Sociaal jaarslag in infographic vi
 • Interne communicatie animatie
 • Animatie voor proces of instructie
 • 3D animatie 
 • 2D animatie 
 • Korte animatie voor Instagram of Facebook
 • Gif animatie
 • Animatiefilmpje over producten of diensten
 • Logo animatie voor je huisstijl 

 

 

+
Animatiebedrijf Nederland

Als animatiebedrijf zijn wij gevestigd in Nederland. Maar wij ontwikkelen ook animaties voor ver daar buiten. Zo ontwikkelden wij als animatie bedrijf voor  Carlson Wagonlit Travel producties in 14 verschillende talen, van Thais tot Braziliaans en van Pools tot Italiaans. Ingewikkeld? Helemaal niet. Zolang het voortraject goed verloopt en wij samenwerken aan goede randvoorwaarden verloopt de uitrol voorspoedig en vlekkeloos.

+
Animatiebedrijf Amsterdam

Als animatie bedrijf uit Amsterdam werken wij logischerwijs veel voor organisaties uit de regio. Neem bijvoorbeeld de Gemeente Amsterdam. Waarbij wij een animatie maakten voor House of Hospitality. Daarnaast werken wij als animatie bedrijf inmiddels 10 jaar voor Vattenfall, hoofdkantoor hoekenrodeplein in Amsterdam Zuid-Oost, maar uiteraard een internationale spelers. Verder maken wij met regelmaat producten voor het CBF in Amsterdam. Denk hierbij aan een jubileum animatie voor hun 10-jarig bestaan.

+
Animatiebedrijf Amersfoort

Emations animatie bedrijf werkt al jaren voor FrieslandCampina. Een internationale speler met het hoofdkantoor in Amersfoort maar aanwezig ver daar buiten. Ons animatiebedrijf ontwikkelde een 20-tal verschillende animaties en infographics. Veelal internationale producties met voertaal Engels. We komen dan ook met veel plezier in Amersfoort. En omdat wij de graag zo min mogelijk kilometers met de auto willen maken is FrieslandCampina – gevestigd tegenover Amersfoort CS – een mooie opdrachtgever.

+
Animatiebedrijf Den Haag

Zo werkten wij als Animatiebedrijf de afgelopen jaren met regelmaat voor Gaatjesmakers gevestigd in hartje Den Haag, tussen CS en het Spui. Een tandheelkundige praktijk voor kinderen die niet op hun plek zijn bij de gewone tandarts. Bijvoorbeeld omdat ze te jong zijn of een beperking hebben. Wij ontwikkelden de animatie in het Engels, Pools, Turks en Arabisch. Net zo makkelijk. Een kennismakingsgesprek kan digitaal, bij ons op het animatie bedrijf of gewoon in Den Haag.

Daarnaast hebben wij een goede samenwerking met het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, het SWOV. Op de beroemde Bezuidenhoutseweg in Den Haag. In de loop der jaren hebben wij verschillende infographics en animaties ontwikkeld. Afstand vormde hierbij dan ook geen probleem.

Daarnaast hebben we gewerkt voor K3 Software solutions, omgeving Den Haag. Dit voor het ontwikkelen van een animatie voor de mode industrie, Pebblestone fashion 365. Onze mensen komen dan ook door het hele land. Ook MVGM en Watson + Holmes mogen wij tot onze klantenkring rekeningen. Eveneens regio Den Haag. Gezaghebbende spelers in de Vastgoedmarkt.

+
Animatiebedrijf Overijssel

Emations is goed vertegenwoordig in de zorgsector. Zo werken wij als animatiebedrijf al jaren animaties voor de RIBW Groep Overijssel. Van brochures tot aan infographics en van interactieve pdf’s totaal animaties. Wij dragen de zorgsector dan ook een warm hart toe. De RIBW Groep staat voor een zorgzame samenleving en heeft locaties door heel Overijssel. Zo werkten wij voor afdelingen in Zwolle en Almelo. Afspraken die soms digitaal verliepen

+
Waarom samenwerken met ons animatie bedrijf uit Amsterdam?

 • We hebben een jarenlange ervaring op het gebied van marketingcommunicatie; dat werkt vraag maar aan onze opdrachtgevers. 
 • Jij bent een expert op jouw vakgebied. Met alle kennis van dien. Wij op het gebied van online marketing. Daardoor weten we precies welke informatie we van jou nodig hebben om je doelgroep te overtuigen.
 • We werken vanuit Amsterdam. Voor zowel start-ups als grote internationale spelers. Zodoende hebben we altijd wel ervaring in jouw branche. 
 • Ons animatiebedrijf werkt snel voor een marktconforme prijs. 

+
Welke producten kun je bij ons laten ontwikkelen als animatiebedrijf?

Uitleg animatie
3D animatie
Infographic
Illustraties voor een product of dienst
Interne communicatie animatie
Animatie video

+