Stel: je hebt een nieuw product of dienst voor cybersecurity, cloudcomputing, data-analyse, IT-veiligheid of netwerkarchitectuur. Stuk voor stuk complexe zaken die vragen om een heldere uitleg. Hoe zorg je er voor dat deze ingewikkelde materie goed wordt begrepen door je doelgroep? Met een animatie van Emations Animatiestudio! Met onze jarenlange ervaring in de communicatiewereld hebben we inmiddels een indrukwekkend portfolio opgebouwd in de ICT-sector. Daardoor zijn we bekend met vaktermen en vele ICT-concepten. Wij weten deze kennis als geen ander door te vertalen naar een animatie of naar infographics die begrijpelijk zijn voor iedereen. Wil je meer weten? Stel ons je vraag! We voorzien je graag en vrijblijvend van goed advies.

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

  • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
  • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
  • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
  • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
  • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

 

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Onze ervaring in de ICT-branche

Wij hebben onze sporen verdiend in de ICT-sector. De eerste animatie die wij ontwikkelde was voor ICT bedrijf OfficeBox. Officebox doet ICT beheer en brengt Cloud Computing oplossingen op de markt. Daarnaast werken wij voor K3 Software Solutions. Een wereldwijd opererende software ontwikkelaar met oplossingen voor de retail branche. Of neem bijvoorbeeld Watson+Holmes. Een data analyse organisatie Daarnaast hebben we al 15 jaar een klankrelatie met Wentzo Wireless, een van de meest specialistische Wifi leveranciers van Nederland. Of neem GoConnectIT, een software ontwikkelaar die producten aanbiedt op het gebiedt van kabels en leidingen. Stuk voor stuk organisaties in de ICT specialisten waar we affiniteit mee hebben. Samenwerkingsverbanden waar we trots op zijn.

+
Hoe maken wij een animatie video voor ICT bedrijven?

Allereerst maken wij graag kennis met je. De kennis zit immers bij jou als ICT consultant. Wil willen graag horen waar je organisatie voor staat en hoe onze producten en deskundig advies daarin versterkend kunnen werken.

Daarna brengen we graag inhoudelijk een verdiepingsslag met je aan. Waarom wil je een animatie laten maken en wat zijn je doelstellingen? Wat zijn de kansen en gevaren van het verhaal wat wij gaan vertellen? Hoe past een animatie of infographic binnen je online marketing strategie? Wat zijn de voordelen van de animatie die we gaan ontwikkelen met elkaar? En wat moeten mensen doen als ze de animatie hebben bekeken? Zodoende hebben we vooraf helder wat jouw verwachtingspatroon is. En hoe wij een 2D animatie kunnen maken die je doelstellingen meer dan waar maakt.

Op basis van de randvoorwaarden schrijven we een script. Een goed script heeft ongeveer een lengte van 175 woorden. Een lengte die qua lengte goed aansluit bij de gemiddelde aandachtsspanne van een kijker.

Staat het script? Dan zoeken wij een passende voice over. In de loop der jaren hebben wij gemerkt dat een vrouwelijk stemgeluid vaak het beste tot zijn recht komt onder een animatie voor een ICT-dienstverlener. Het zorgt ervoor dat de soms wat technische informatie net wat warmer overkomt.

Vervolgens vertalen wij het script in een goed storyboard. We zoeken een illustratiestijl die goed aansluit bij jouw verhaal. Uiteraard houden we ook rekening met huisstijl onderdelen als kleur, lettertype. En desgewenst een bestaande illustratieve huisstijl.

Bij akkoord van het storyboard gaan we van start met het animeren. Een proces waarbij we gebruik maken van de software pakketten van Adobe. We tekenen het storyboard vaak in Adobe Illusteren en de animatie wordt in beweging gebracht in Adobe After Effects. Mochten er 3D elementen in de animatie zitten maken we vaak gebruik van software programma Cinema 4D.

Het verhaal is in beweging. De scènes lopen vloeiend in elkaar over. Dan maken we het geheel graag af met een goed soundscape. Geluideffecten en muziek die de animatie tot leven wekken. Om zo de juiste emotionele snaar te raken en aan te zetten tot actie.

Vervolgens leveren we je uitleganimatie op. We maken onze filmpjes voor de IT-sector in de bestandsformaten .mpg of .avi. Gangbare formaten die prima tot zijn recht komen op Youtube of Vimeo. Mocht dit gewenst zijn kunnen we met je meedenken over een slimme video marketing strategie. Wat een filmpje maken is een ding, er moet natuurlijk ook naar gekeken worden. Trechter bijvoorbeeld je doelgroep via een slimme LinkedIn campagne of Facebook campagne. Wij geven je graag advies.

+
Voorbeelden animatie in de iCT

Animatie Cloud Computing

Laat een animatie ontwikkelen die uitlegt waarom jouw diensten sneller zijn dan de concurrent.

Animatie Cyber Security

Vertel de organisatie hoe om te gaan met privacy en veiligheid door een slimme infographic.

Animatie Wifi

Vertel in een animatie video hoe jouw draadloze verbinding zorgeloos wordt geïnstalleerd.

Cybersecurity animatie

leg als ICT-manager uit aan medewerkers waarom een goed wachtwoord zo belangrijk is. Laat geen privacygevoelige materialen slingeren. Wat doen als je Phishing mails of smsjes krijgt? Emations Animatiestudio ontwikkelde voor Vattenfall een interne communicatie campagne rondom Cybersecurity. Wij maakten onder ander een animatie en verschillende infographics. 

Kunstmatige intelligentie animatie

AI maakt een steeds groter deel uit de alledaagse werkelijkheid. Steeds meer machines, software of apparaten krijgen de functionaliteit om zelf problemen op te lossen.

Voor PwC Consultancy maakten wij een animatie over een nieuw financieel product, Hatch. Een slim ICT Concept dat op basis van big date, kunstmatige intelligentie patronen in kaart brengt. Nu en naar de toekomst toe.