Maakt je organisatie onderdeel uit van de retailsector? En ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare partner op het gebied van animatie en infographics? Dan ben je bij Emations Animatiestudio aan het juiste adres! Wij werken al jaren voor de detailhandel de retailsector. Van animaties voor McDonald’s en FrieslandCampina tot aan infographics voor de brancheorganisaties FNLI en CBL. Wil je meer weten? Leg ons je case voor. Wij geven je graag vrijblijvend advies!

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

 • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
 • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
 • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
 • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
 • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

 

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Wat is retail en detailhandel?

Retail is de overkoepelende naamgeving voor organisaties die direct goederen en diensten verkopen aan de consument. Retail omvat ook online marketing via website. Detailhandel vormt de laatste schakel in de keten. De term ‘wholesale’ wordt ook wel gebruikt voor groothandelaren.

+
Online marketing retail en detailhandel

Consumenten begeven zich steeds meer online om te oriënteren of aankopen te doen. De omzet van online retailers en webwinkels groeit dan ook als kool. Een slimme marketing strategie wordt dan ook steeds belangrijker. Hoe wil je anders concurreren tegen online giganten als Bol.com of Amazone.

Animaties en infographics zijn uitstekende online marketing middelen om de aandacht te trekken, de aandacht vast te houden en vervolgens te verleiden tot aankoop. Consumenten bevinden zich immers op verschillende platformen en hebben vaak eerder een voorkeur voor product dan winkel. Meerdere contactmomenten, platform is dan ook essentieel. Een uitleganimatie of infographic geeft je die mogelijkheid. 

Een animatie genereert niet alleen leads, of verhoogt je conversie. Een animatie zorgt er ook voor dat bezoekers langer in je webwinkel blijven en beïnvloed zodoende je Google ranking.

+
Animatie retail en detailhandel Nederland

In de loop der jaren hebben wij heel wat 2d animaties gemaakt voor de retail en detailhandel. Als animatiestudio werken we dan ook vaak voor FrieslandCampina en McDonald’s. Neem bijvoorbeeld de animatie die wij ontwikkelden ter ondersteuning van de landelijke campagne McWrap Pulled Prok. De tv-commercial was leading. Wij ontwikkelen characters op basis van de hoofdpersonen uit de tv-commercial.  De animatie maakte onderdeel uit van een brede online marketing campagne. Daarnaast ontwikkelden wij animaties rondom het duurzaamheidsprogramma van McDonald’s.

Achter de schermen werken wij ook veel voor FrieslandCampina. We ontwikkelden animaties voor interne communicatieprogramma’s over voedselveiligheid, data analyse, betalingssystemen, en ingrediënten van melk en de overkoepelende strategie. Projecten die wij helaas niet kunnen laten zien daar het interne communicatie betreft.

+
Infographic detailhandel

Vlekkeloos verlopende bedrijfsprocessen in de detailhandel branche zijn essentieel. Of het nu besturende processen, primaire processen of ondersteunende processen betreft. Iedere medewerker dient tot in detail op de hoogte te zijn. Infographics zijn perfecte communicatiemiddelen om medewerkers te informeren. Laagdrempelige marketing communicatie geschikt voor ieder opleidingsniveau.

+
Werkwijze animatie retail en detailhandel

Voordat we aan de slag gaan met elkaar leren we je eerst graag kennen. Wie ben je, waar staat je organisatie voor, hoe ver ben je in je denkproces, wat verwacht je van de samenwerking en hoe kunnen we elkaar in onze kracht zetten. De kennismaking verloopt bij ons vaak digitaal via Microsoft teams, Skype of Zoom. Waarom? We streven ernaar om een duurzame organisatie te zijn en zo min mogelijk kilometers te maken met de auto. Tijden onze brainstormsessie denken we graag met je na over vertrekpunten. Vertrekpunten om een animatie te kunnen ontwikkelen die niet alleen iets uit legt maar ook de consument overtuigt. Vertrekpunten zijn:

 • Wie is onze doelgroep? Man, vrouw, leeftijd, etc.
 • Wat is zijn of haar kennisniveau en interessegebied?
 • Op welke platformen bevindt onze doelgroep zich?
 • Wat zijn de kansen en of bezwaren van de doelgroep?
 • In welke fase van de Customer Journey willen we een contact moment creëren?
 • Welke informatie willen we vertellen in onze animatie; betreft het een dienst, product of willen we het ‘merk’ meer laden.
 • Welke voordelen zijn er te benoemen?
 • Zijn er trends en ontwikkelingen waar we rekening mee moeten houden?
 • •Wat moeten kijkers doen als ze het animatiefilmpje hebben bekeken?

Op basis van deze vertrekpunten ontwikkelen we een herkenbaar script. Een script dat we in samenspraak verder ontwikkelen zodat alle communicatieboodschappen in orde zijn. Vervolgens tekenen we een storyboard. Een storyboard in een illustratie stijl die nauw aansluit op de consument. In retail is merkbeleving en herkenning enorm belangrijk om je te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. We brengen het script en storyboard vervolgens in beweging in de animeer fase. En voegen gevoel toe met geluidseffecten en muziek.

+
Retail marketing Animatie

Goede retail marketing vraagt om meer dan kennis van prijs, product en promotie. Het is als animatie studio een pré dat je ervaring hebt op het gebied van instore marketing, consumenten, markt, doelstelling, strategie en online marketing. Emations Animatiestudio is dan ook de partner voor de retail en detailhandel. We zijn experts in het generen van bekendheid voor retailers en detailhandelaren. Wil je meer weten? Leg ons je case voor, we geven je graag vrijblijvend advies.