Een illustratie laten maken, daar hoef je niet lang over na te denken. Visueel denken en het gebruik van illustraties, waaronder infographics, worden binnen bedrijven steeds meer aangewend als aanvulling op het geschreven en gesproken woord. Immers: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Probeer maar eens een complex en ingewikkeld proces of nieuwe organisatiestructuur in heldere bewoordingen op papier te krijgen. Niet voor niets bereik je met illustraties als onderdeel van bijvoorbeeld consultancy of verandertrajecten een breder draagvlak en meer begrip.

Besteed illustraties aan de ontwerpers van Emations uit en maak het concreet. Vraag nu vrijblijvend advies aan.

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

 • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
 • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
 • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
 • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
 • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

Wat zeggen onze opdrachtgevers:

Emations schakelt snel en scherp. Door de juiste vragen te stellen onderscheiden ze hoofd- van bijzaken en zijn ze instaat complexe boodschappen duidelijk te verwoorden en verbeelden.
Casper Ruizendaal, Director Consulting Financial Services PwC Nederland
Emations weet de kern van het verhaal te vinden en fraai in beeld te vertalen. Een super fijne en flexibele samenwerking!
Anita van den Hoek, Marketing Director Hogenhouck
Emations verzorgde voor ons een aantal infographics over CO2-uitstoot. Best een taai thema, waarmee ze goed overweg konden. Opvallend waren de zorg en het geduld waarmee gewerkt werd!
Marieke Reisinger, Communicatie-adviseur Milieu Centraal
De animatie van Emations heeft OfficeBox enorm geholpen onze doelgroep op een zeer toegankelijke manier kennis te laten maken van de voordelen van Cloud computing. Emations is erin geslaagd dit zeer begrijpelijk uit te leggen.
Erwin Zwaan, Directeur OfficeBox
We vonden een ervaren partner in Emations. Strategisch meedenkend en flexibel in de uitvoering. Met een mooi resultaat als gevolg.
Bas Stoffelsen, Directeur The Timewriters
Emations nam ons bij de hand en gaf sturing. Stap voor stap ontwikkelden wij de animatie die wij vooraf voor ogen hadden.
Guido Schuurman, Directeur OFMAA Architecten
Erg fijn hoe Emations ons van scratch af aan heeft begeleid. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, mooi hoe ons product nu in 90 seconden wordt uitgelicht.
Leon Pragt, Directeur Watson Holmes

 

Onze werkwijze:

Input en analyse

Welke illustratie stijl past het beste bij het vraagstuk? Voor wie ontwikkelen we de illustratie en wat is hun kennisniveau? Wat is het uiteindelijke doel van de visualisatie? Hetzij meer begrip voor een organisatie verandering, of meer inzicht in een technisch proces. Daarnaast is het vooraf van belang om het formaat vast te leggen. De vragen vooraf leggen we vast in een briefingsformulier. Zodoende hebben we altijd houvast onderweg.

 

Ruwe visualisatie

Allereerst ontwikkelen we een concept illustratie middels ruwe visualisatie. Zodoende toetsen we of we inhoudelijk de materie goed hebben begrepen. Uiteraard is hier ruimte voor verbetering en verdere verdieping. Stapsgewijs schaven we bij en werken we naar een finale tekening. Dit voorstel betreft een zwart wit illustratie.

Vormgeving en inkleuren

Is het concept in orde? Klopt de illustratie ook inhoudelijk dan voegen we kleur en desgewenst een titel of enkel feiten toe. De illustratie komt tot leven. De huisstijl vormt hierbij de leidraad.

Oplevering van de illustratie

Zijn beide partijen tevreden dan volgt de oplevering van de illustratie. Meestal gebeurt dit in .jpg formaat in hoge en lage resolutie. Desgewenst kunnen ook de rechten worden afgekocht en wordt het bronbestand opgeleverd. De rechten kunnen worden afgekocht tegen 1x de uren van ontwikkeling.

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Waarom een illustratie laten maken?

 • We zetten de belangrijkste reden graag voor je op een rij:
 • Uit onderzoek van de beroemde professor Paul Lester blijft dat mensen 10% onthouden van wat ze horen, 20% van wat ze leven en maar liefst 80% van wat ze doen.
 • Illustraties zijn universeel. Teken een duim, lampje of hartje en mensen weten wat je bedoeld.
 • Beeld brengt emoties teweeg, brengt saaie Powerpoint presentaties tot leven en geeft dimensie aan cijfers.
 • Illustratie trekken veel sneller de aandacht, plaatjes prikkelen. Laagdrempelig en interactieve communicatie.
 • illustraties zetten aan tot dialoog, zeker als ze op het scherpst van de inhoudelijk snede worden getekend. Een illustratie maken is dan ook een slim idee. 
 • Tekeningen zetten aan tot verbeelding, je ontdekt dingen die anders niet zichtbaar zijn, intuïtief. 
 • Mensen zijn visuele wezens. We zien graag plaatjes, binnen 150 milliseconden verwerken we bijvoorbeeld een stopbord in de auto. De helft van ons brein houdt zich dan ook bezig met het verwerken van beelden.

+
Illustratie in combinatie met grafische ontwerp

De mensen van ons illustratie studio hebben een achtergrond in communicatie, concept en grafisch ontwerp. Zodoende hebben we niet alleen veel gevoel voor een visueel verhaal maar ook gevoel voor typografie. In het pre online tijdperk maakten we heel wat brochures, jaarverslagen, campagnes en huisstijlen. Zodoende hebben we veel ervaring op het gebied van grafische vormgeving in combinatie met illustratie. Onze illustraties worden dan een met regelmaat ingezet tijdens campagnes. Kijk eens naar de overheidscampagne ‘Blue Assist’ die we maakten voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

+
Wat voor illustraties kun je bij onze illustratie studio laten maken

 • Technische tekeningen
 • Illustratieve huisstijl  
 •  Infographic illustratie
 • Vector illustratie
 • Zwart wit illustratie
 • Portrettekening
 • Proces illustratie
 • Handgetekende illustratie
 • Boek illustratie
 • Kinderboek illustratie

  * De mensen van Emations zijn helaas niet in te huren voor tekenen op locatie.

+
Iillustratie laten maken, onze werkwijze:

Om een goede illustratie te kunnen maken is het proces voordat we aan de gang gaan essentieel. We lopen er graag stap voor stap met je door heen.

 

Stap 1. Kennismaken ter verduidelijking van het verwachtingspatroon

Welke illustratie stijl past het beste bij het vraagstuk? Voor wie ontwikkelen we de tekeningen en wat is hun kennisniveau, wat is het uiteindelijke doel van de visualisatie? Een mooie tekening is één ding, maar deze moet wel aanzetten tot actie? Hetzij meer begrip voor een organisatie verandering, of meer inzicht in een technisch proces. Daarnaast is het vooraf van belang om het formaat vast te leggen. Zodoende komen we later niet in de knel met resoluties. Vector illustraties zijn resolutie onafhankelijk.

De vragen vooraf leggen we vast in een briefingsformulier. Zodoende hebben we altijd houvast onderweg.

 

Stap 2: Illustratief: de eerste opzet

Allereerst ontwikkelen we een concept illustratie middels ruwe visualisatie. Zodoende toetsen we of we inhoudelijk de materie goed hebben begrepen. Uiteraard is hier ruimte voor verbetering en verdere verdieping. Stapsgewijs schaven we bij en werken we naar een finale tekening. Dit voorstel betreft een zwart wit illustratie.

 

Stap 3: inkleuren van illustraties

Is het concept in orde. Klopt de illustratie ook inhoudelijk dan voegen we kleur en desgewenst een titel of enkel feiten toe. De illustratie komt tot leven.

 

Stap 4: De oplevering van de illustratie

Zijn beide partijen tevreden dan volgt de oplevering van de illustratie. Meestal gebeurd dit in .jpg formaat in hoge en lage resolutie. Desgewenst kunnen ook de rechten worden afgekocht en wordt het bronbestand opgeleverd. De rechten kunnen worden afgekocht tegen 1x de uren van ontwikkeling.

+
Wat kost een illustratie

Het ontwikkelen van een illustratie is sterk afhankelijk van de stijl en complexiteit. Emations animatiestudio werkt met een standaard uurtarief. We maken vooraf een inschatting van het aantal uur en leggen deze in offertevorm voor.

+
Wat is een illustratie, betekenis illustratie

Een illustratie is een verbeelding van een verhaal. Soms aangevuld met tekst. Een illustratie is pakkend en zet je aan het denken. Binnen een animatie studio Emations hebben illustraties vaak een raakvlak met infographic. Illustraties maken is een ambacht, waar niet echt een illustratie opleiding voor nodig is. Onze illustratoren tekenen vaak met de computer en soms met de hand. We werken in veel verschillende illustratie stijlen.

+
Portret tekening laten maken

De mensen van Emations zijn dagelijks bezig met illustreren en tekeningen. Meestal digitaal, ter ondersteuning van een animatie of infographic. Maar ook daar begint het tekenproces nog veelal met pen en papier. Van het tekeningen maken van animatie characters tot hand getekende storyboards. Illustration design zit in ons hart en nieren.

Zodoende zijn we een tijdje geleden een project gestart. Het portretteren van alle winnaars van de Tour de France. Van 1903 tot nu. De portretten zijn te bewonderen op onze studio. Ben je op zoek naar een tekenstudio waar je ook portretten kunt laten maken? Met een iets eigenwijze aanpak? Neem gewoon eens contact op. Dan laten we zien wat we kunnen.

 

Illustratie studio Emations Amsterdam

Onze illustratie studio is gevestigd in Amsterdam. Maar wij werken net zo goed door heel Nederland. We hebben een duurzaam karakter en proberen zo min mogelijk kilometers te maken. Een afspraak met ons kan dan ook digitaal.

+
Illustratie studio Emations Amsterdam

Ons illustratie bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Maar wij werken net zo goed door heel Nederland. We hebben een duurzaam karakter en proberen zo mind mogelijk kilometers te maken. Een afspraak met ons kan dan ook digitaal.