Verandering in de organisatie vraagt altijd om begrip van de medewerkers. Veel vragen spelen op: wat gaat er precies veranderen? Wat wordt er in de nieuwe werkwijze van mij als medewerker verwacht? Het antwoord op dergelijke vragen is uitstekend weer te geven in een interne communicatie animatie van Emations Animatiestudio.

In de loop der jaren hebben we zeer veel animaties ontwikkeld ter ondersteuning van interne communicatieprogramma’s. Van de strategie voor FrieslandCampina tot een verandertraject binnen McDonald’s. Logischerwijs communiceren wij deze animaties niet op onze website. Wil je meer weten? Leg ons je case voor, we geven je graag vrijblijvend advies.

 

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

  • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
  • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
  • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
  • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
  • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

 

Meer informatie:

+
Waarom een interne communicatie animatie laten maken?

Alle informatie die een medewerker hoort te hebben, kan in een interne communicatie animatie worden aangeboden als een kort, concreet verhaal. Een verhaal dat zowel overzicht als inzicht biedt. De medewerker hoeft weinig anders te doen dan de boodschap tot zich te nemen om de nieuwe werkwijze op een laagdrempelige manier direct goed te begrijpen. Dit begrip wordt ook nog eens versterkt met interne trots als de communicatie animatie de juiste sfeer en het juiste gevoel heeft. Dat leidt tot betrokkenheid en versterkt de motivatie. Een animatie voor interne communicatie is dan ook zeer effectief. 

 

+
Wij werken snel, op maat en hebben alle begrip voor het proces

Interne veranderingstrajecten kennen doorgaans een grillig verloop. Daarvoor heeft Emations alle begrip. Een vertraging, of juist onverwacht versnelling tijdens het veranderingsproces zorgen er nu eenmaal vaak voor dat lastig kan worden ingeschat wanneer de boodschap de organisatie in ‘moet’ of ‘mag’. Dat moment kan ineens aanbreken, bijvoorbeeld bij een plotselinge verandering van het management of wanneer een bijeenkomst van projectambassadeurs opeens akelig dichtbij komt. Geen nood: een interne communicatie animatie is relatief snel gemaakt. Of aangepast; als het toch wat anders loopt dan gepland. Zeker als je dit medium vergelijkt met traditioneel drukwerk is een animatie een zeer flexibel medium.

 


Wil je weten waarom animatie onmisbaar is binnen je merkidentiteit? Lees ons blog eens.
.

+
Wat zijn de kosten van een animatie?

Vaak kleeft er aan communicatie animaties het idee dat ze heel prijzig zijn. En wellicht waren ze dat ook in het verleden. Maar het maken van interne communicatie animaties is door de voortschrijdende technologie een stuk eenvoudiger geworden. Zeker voor een grote doelgroep. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van vaste sjablonen (dezelfde geanimeerde personages in video’s van verschillende bedrijven) is forse tijdwinst te boeken waardoor animaties tegenwoordig een stuk goedkoper worden aangeboden. Maar ook een op maat gemaakte, uitgebreide communicatie animatie is nog relatief goedkoop wanneer je de kosten vergelijkt met bijvoorbeeld traditioneel drukwerk (dat bij veel medewerkers vaak ongelezen de prullenbak ingaat).

 

+
Hoe lang duurt het om een interne communicatie animatie te maken?

Het ontwikkelen van een interne communicatie animatie duurt minmaal 3,5 week. Maar we bewegen met jouw proces mee. 

+
Wat voor soort animaties kun je binnen Emations Animatiestudio laten maken

  • Animatie om je strategie over het voetlicht te brengen bij de medewerkers
  • Interactieve pdf animatie ter ondersteuning van je jaarcijfers
  • Geanimeerde infographic om een nieuw proces uit te leggen
  • Uitleganimatie om een werkwijze te communiceren 
  • Animatie om salesmanagers bij te spijkeren