Je wilt een animatie laten maken? Een goed idee! Want een goede animatie kan goede resultaten genereren voor je organisatie: meer leads, betere rankings in Google en meer begrip van medewerkers. Animatie is dan ook een uiterst effectieve tool voor zowel in- als externe communicatie. Maar hoe zorg je ervoor dat een animatie ook de resultaten boekt die jij voor ogen hebt? Slechts ‘uitleg’ over je product, dienst of merk is vaak niet voldoende. Het verhaal moet overtuigen. Alleen zo zorgt een animatie voor meer leads, het overbrengen van je merk-strategische visie of interne communicatieprogramma en de werking van je product of dienst.

Daarom werken wij met een heldere methodiek. Een methodiek die je houvast biedt. Met als doel om jouw doelgroep de juiste oplossing te bieden voor het probleem waarmee ze worstelt: jouw oplossing!

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

 • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
 • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
 • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
 • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
 • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

Wat zeggen onze opdrachtgevers:

Emations schakelt snel en scherp. Door de juiste vragen te stellen onderscheiden ze hoofd- van bijzaken en zijn ze instaat complexe boodschappen duidelijk te verwoorden en verbeelden.
Casper Ruizendaal, Director Consulting Financial Services PwC Nederland
Emations weet de kern van het verhaal te vinden en fraai in beeld te vertalen. Een super fijne en flexibele samenwerking!
Anita van den Hoek, Marketing Director Hogenhouck
Emations verzorgde voor ons een aantal infographics over CO2-uitstoot. Best een taai thema, waarmee ze goed overweg konden. Opvallend waren de zorg en het geduld waarmee gewerkt werd!
Marieke Reisinger, Communicatie-adviseur Milieu Centraal
De animatie van Emations heeft OfficeBox enorm geholpen onze doelgroep op een zeer toegankelijke manier kennis te laten maken van de voordelen van Cloud computing. Emations is erin geslaagd dit zeer begrijpelijk uit te leggen.
Erwin Zwaan, Directeur OfficeBox
We vonden een ervaren partner in Emations. Strategisch meedenkend en flexibel in de uitvoering. Met een mooi resultaat als gevolg.
Bas Stoffelsen, Directeur The Timewriters
Emations nam ons bij de hand en gaf sturing. Stap voor stap ontwikkelden wij de animatie die wij vooraf voor ogen hadden.
Guido Schuurman, Directeur OFMAA Architecten
Erg fijn hoe Emations ons van scratch af aan heeft begeleid. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, mooi hoe ons product nu in 90 seconden wordt uitgelicht.
Leon Pragt, Directeur Watson Holmes

 

Onze werkwijze:

Analyse

Emations werkt op basis van een vaste methodiek bij een animatie laten maken. We stellen ‘een probleem’ voor de doelgroep centraal en presenteren vervolgens de oplossing hiervoor. Hiermee trekken we de aandacht van de kijker en zetten deze aan tot de gewenste actie, of het nu gaat om een dienst, een merk of een intern communicatieprogramma. Waarom dit zo goed werkt, leggen we je graag uit in een kennismakingsgesprek.

Storyboard 

De huisstijl van jouw organisatie vormt de basis van onze creatie. Organisaties en bedrijven hebben immers elk een eigen gezicht. Op basis van de strategie creëren we het script, het storyboard en de motion van de animatie. Daarbij werken we niet met standaardpakketten, maar leveren we werk op maat. Jouw organisatie staat centraal.

Animeren

Zijn het script en het storyboard naar wens, dan start de productiefase. In deze fase wordt het storyboard geanimeerd, getimed op een vooraf opgenomen voice over. Daarbij werken we volgens de ‘12 principes van animatie’. De animatie wordt verder tot leven gebracht met subtiele geluidseffecten en passende muziek.

Lancering

Voor ons stopt het proces niet als de animatie af is. Bij oplevering adviseren we je graag over hoe je er het meeste uit kunt halen. Desgewenst met een complete video-strategie om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk leden van je doelgroep bereikt.

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Waarom een animatie laten maken door Emations Animatiestudio?

Ons brein is primair ingesteld op audiovisuele communicatie. Wist je dat 80 tot 90 % van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beelden? Een visuele boodschap blijft dus veel beter hangen dan een tekstuele. Animaties laten maken is daarom een slim idee. Animaties werken motiverend. En je kunt ze altijd nog een keer bekijken. Een animatie video is makkelijk te delen via social media en geeft tevens meetbaar rendement aan je communicatie.

Animatie is de tool om een complex vraagstuk simpel over te brengen

De consument anno nu heeft steeds meer keuzemogelijkheden. Maar voor bedrijven is het steeds lastiger om onderscheidend te zijn. Bedrijven, maar ook non-profitorganisaties, vangen dit op door steeds complexere procedures en organisatievormen. Het wordt soms zo ingewikkeld, dat we het allemaal niet kunnen volgen.

In zo’n situatie is 2d-animatie laten maken een goede toevoeging aan je organisatie. Doordat je een animatie laat maken kun je een ingewikkeld en complex verhaal terugbrengen tot de essentie. Doordat beeld en geluid samenwerken om de boodschap over te brengen, slaagt een animatie erin om het verhaal efficiënt en duidelijk te vertellen.

Dat is goed voor de klant, maar ook voor de organisatie. Organisaties die een animatie laten maken merken vaak dat het klantencontact een stuk prettiger verloopt doordat mensen begrijpen wat de bedoeling is. Daardoor verlopen processen soepeler en hoeft de klantenservice minder product gerelateerde vragen om uitleg te verwerken. Een animatie laten maken is dus een investering die zichzelf al snel terugverdiend.

+
Animatie maken: de toepassingen

 • Online animatie van je product, dienst of merk
 • Jaarverslag animatie 
 • Interactieve animatie  om je organisatie op een vernieuwende manier over het voetlicht te brengen 
 • Animatie app: uitleg van je applicatie
 • Corporate uitleg animatie in de header op je website 
 • Wetenschappelijk onderzoek animatie 
 • Instructie animatie laten maken 
 • Logo animatie laten maken: een mooie intro voor je interview video’s of als header op je website
 • Animatie powerpoint: een animatie om je powerpoint presentatie een extra boost te geven
 • Visuals animatie: laat je illustraties en visuals op een mooie wijze bewegen in de presentatie 
 • Cartoon Animatie: laagdrempelige animaties voor een jongere doelgroep

+
Hoe maak je een goede animatie?

Allereerst starten we met een kennismaking.

In het gesprek brengen samen in kaart hoe het proces er uit ziet dat je wilt vertellen.

Op basis van dit gesprek ontwikkelen we een script.

Een verhaal in 150 woorden die jouw proces kracht bij doet. En helpt om het doel te bereiken wat jij voor ogen hebt. 

Op basis van het script ontwikkelen wij een storyboard.

Alle processtappen uitgewerkt in beeld. Zo kunnen we met elkaar nog eens goed evalueren of het verhaal begrijpelijk wordt voor de doelgroep. 

We selecteren een stem. En brengen het storyboard in beweging in het animatie proces.

Daarnaast voegen wij passende geluidseffecten en muziek toe.

Zo laat je stap voor stap die animatie maken die jij voor ogen hebt.

+
Kosten animatie laten maken

De vanaf animatie prijs van een is sterk afhankelijk van het type. Ontwikkelen we je animatie in 2d of 3d animatie. Duurt deze meer of minder dan een minuut.  Wij werken niet met standaard pakketten, iedere organisatie of product heeft immers een eigen gezicht of dna.

+
Animatie stijlen

Bij Emations Animatiestudio werken we niet met standaard animatie pakketen. Iedere organisatie heeft immers een eigen gezicht dna. We zoeken een animatie stijl die past bij je verhaal en merk. Dat wil zeggen in je huisstijl kleuren en lettertype.

Vaak starten we met het tekenen van de animatie figuren met een volwassen character. We zijn niet zo’n fan van een cartoonesk animatie poppetje. Een serieuze organisatie verdient een serieuze uitstraling. Animatie karakters met een eigen gezicht en moderne look & feel. Vervolgens illusteren we animatie afbeeldingen als achtergrond, omgeving en andere elementen. Animatie tekenen zit ons DNA. En stiekem vinden wij deze fase de leukste van het proces.

Als de animatie stijl eenmaal staat bedenken we een storyboard en tekenen dit in een teken- en animatie programma Adobe Illustrator. 

+
Wat is animatie

Animatie is een aantal illustraties die achter elkaar worden afgespeeld. Animatie figuren werden vroeger met de hand getekend, wat je nog steeds ziet in de culturele sector. Voor de zakelijk markt  wordt tegenwoordig vaak vaak digitaal gewerkt. De afbeeldingen worden achter elkaar gezet in 2D animatie software als Adobe After Effects. Voor 3D animatie word een animatie pakket als n Cinema 4D of Maya gebruikt. Zakelijke animatie wordt ook wel cartoon animatie of corporate animatie genoemd. 

+
Animatie laten maken in Amsterdam

Emations Animatiestudio is een studio gevestigd in Amsterdam West. Maar wij werken tot ver over de langsgrenzen. Zo maakten we animaties online voor landen als Duitsland, Polen, Brazilië en Thailand. Ons animatie werk wordt vaak ingezet door de wat stevigere opdrachtgevers. Emations is een animatie maker met een duurzaam karakter. We communiceren graag digitaal via Skype of Microsoft teams om zo min mogelijk kilometers willen maken.