Nederland is wereldwijd een van de grootste exporteurs van agricultuur en voedselproducten. Alleen Amerika exporteert bijvoorbeeld meer groente en fruit. De vraag naar Nederlandse producten biedt dan ook veel kansen voor ondernemers. En de branche staat niet stil. Neem innovaties en processen op het gebied van de tuinbouw, biotechnologie, voedselkwaliteit, het boerenbedrijf of landbouwtechnologie. Stuk voor stuk onderwerpen waarbij de inzet van laagdrempelige en effectieve communicatiemiddelen als animaties en infographics onmisbaar zijn binnen de agricultuur en foodsector. Wil je meer weten? Leg ons je case voor. Wij geven je vrijblijvend advies!

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

  • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
  • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
  • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
  • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
  • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

Wat zeggen onze opdrachtgevers:

Emations schakelt snel en scherp. Door de juiste vragen te stellen onderscheiden ze hoofd- van bijzaken en zijn ze instaat complexe boodschappen duidelijk te verwoorden en verbeelden.
Casper Ruizendaal, Director Consulting Financial Services PwC Nederland
Emations weet de kern van het verhaal te vinden en fraai in beeld te vertalen. Een super fijne en flexibele samenwerking!
Anita van den Hoek, Marketing Director Hogenhouck
Emations verzorgde voor ons een aantal infographics over CO2-uitstoot. Best een taai thema, waarmee ze goed overweg konden. Opvallend waren de zorg en het geduld waarmee gewerkt werd!
Marieke Reisinger, Communicatie-adviseur Milieu Centraal
De animatie van Emations heeft OfficeBox enorm geholpen onze doelgroep op een zeer toegankelijke manier kennis te laten maken van de voordelen van Cloud computing. Emations is erin geslaagd dit zeer begrijpelijk uit te leggen.
Erwin Zwaan, Directeur OfficeBox
We vonden een ervaren partner in Emations. Strategisch meedenkend en flexibel in de uitvoering. Met een mooi resultaat als gevolg.
Bas Stoffelsen, Directeur The Timewriters
Emations nam ons bij de hand en gaf sturing. Stap voor stap ontwikkelden wij de animatie die wij vooraf voor ogen hadden.
Guido Schuurman, Directeur OFMAA Architecten
Erg fijn hoe Emations ons van scratch af aan heeft begeleid. Het eindresultaat mag er dan ook zijn, mooi hoe ons product nu in 90 seconden wordt uitgelicht.
Leon Pragt, Directeur Watson Holmes

 

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Waarom Animatie en infographic werkt voor de landbouw en voedselsector

Goede communicatie over landbouw, natuur en voedselkwaliteit wordt steeds belangrijker in Agricultuur Nederland. Kennis wordt steeds toegankelijker, consumenten steeds mondiger, de branche heeft steeds meer hongeropgeleiden en wet en regelgeving wordt door Europese Unie nogal eens aangepast. Of neem de globalisering van de voedselketen, maatschappelijke druk op de boeren, wetenschappelijk doorbraken of bevolkingsgroei. Stuk voor stuk onderwerpen waarbij voorlichting en goede communicatie in de voedselbranche essensteel. Emations Animatiestudio kan je daarbij helpen. De mensen van ons animatie bedrijf hebben een jarenlange ervaring in de online marketing. We zijn het gewend om ingewikkelde complexe onderwerpen tot de kern van de zaak terug te brengen. Een kern die begrijpelijk is voor iedereen. Die overtuigt en aanzet tot actie. Hoe gecompliceerd je verhaal ook is.

+
Hoe maken we een animatie of infographic voor de landbouw en voedsel sector?

We maken graag eerst kennis met je. We willen graag weten hoe je onderneming in elkaar zit. Wie je doelgroep is, hoe je marketingplan eruit ziet. En waarom een uitleganimatie of infographic laten maken daarbij kan helpen. 

Om tot een animatie of infographic te komen we een vaste werkwijze ontwikkeld. Hierbij is de doelgroep. Welke probleem signaleren we bij jouw doelgroep? Hoe lost jouw product, dienst of bedrijf dit op? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen en wat moeten mensen doen om meer informatie tot zich te nemen?

Vervolgens vertalen we deze informatie naar een goed script. Een script met een kop en staart geschreven in ± 180 woorden. Het verhaal vertalen wij naar een mooi storyboard. Waarbij we alle scene’s tekenen. Zo weet jij van tevoren hoe je animatiefilm eruit ziet en sta je nooit voor verassingen.

Ben je tevreden met het script en storyboard, dan zoeken we daar een goede stem bij. We doen je een 3-tal voorstellen. En sturen vervolgens bij het inspreken van het script, denk hierbij bijvoorbeeld aan snelheid of intonatie.

Dan komt alles samen in de fase van productie. Het animeren en zoeken naar passende muziek en. geluidseffecten. We leveren de animatie op in 1920 x 1080 px, dat wil zeggen HD. Meestal in bestandsformaten als .avi en .mpg gangbaar voor YouTube, Vimeo.

+
Online marketing voor de voedsel branche

Als online marketing bedrijf hebben we inmiddels wat ervaring opgebouwd in de voedselketen. Zo werken wij al enige jaren voor de FNLI en het CBL. Belangen behartigers op het gebied van voedsel en de keten van Nederlandse supermarkten. Zo ontwikkelden wij een animatie video  en infographic over het ‘Akkoord verbetering Productsamenstelling’. En een uitleg animatie over de tool ‘Wegwijzer verduurzaming.  Een instrument dat antwoord geeft op een aantal vragen over het hoe, het wat en het waarom van verduurzaming.