Jaarlijks bezoeken zo’n zeventien miljoen de metropoolregio Amsterdam. En dat aantal gaat de komende jaren naar verwachting verdubbelen. En dat is mooi, want dat levert de regio Amsterdam veel geld en werkgelegenheid op. Vooral in de hospitality-sector. Maar wat zien we? Te weinig mensen kiezen voor een baan in deze sector. Bovendien worden er andere skills verwacht van hospitality-medewerkers.Daarover gaat deze 2D animatie video. 

House of Hospitality is een publiek-private samenwerking tussen beroepsonderwijs, bedrijfsleven en de gemeente in de metropoolregio Amsterdam.

Het script voor de 2D animatie Gemeente Amsterdam, House of Hospitality

Amsterdam is razend populair. En dat telt. Zo’n zeventien miljoen mensen bezoeken jaarlijks onze stad. Een aantal dat in de toekomst zelfs verdubbelt. Mooi! Want het levert de regio veel geld en werkgelegenheid op. Maar het betekent ook dat we straks extra goed geschoold hospitality-talent nodig hebben.

Daarom is er House of Hospitality: een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, beroepsonderwijs en de gemeente. House of Hospitality maakt mensen enthousiast voor een baan in de hospitality-sector. En wil de kwaliteit van die sector graag verbeteren. Hoe? Neem de House of Hospitality School. Via ‘learning on the job’ volgen hospitality-medewerkers direct school bij een bedrijf. Zij leren het vak dus in de praktijk. Zorgvuldig begeleid door docenten en praktijkopleiders. Die op hun beurt weer zorgvuldig worden begeleid in hun eigen bijscholing.

En we innoveren. Want vanuit het House of Hospitality Lab onderzoeken mbo- en hbo-ers continu innovatievraagstukken van hospitality-ondernemers. En starten geselecteerde jonge studenten zelfs hun eigen bedrijf.

Door een unieke samenwerking van verschillende partners maken we Amsterdam straks tot de meest gastvrije regio van Europa. Doe ook mee!


Wil je meer weten over 2D animatie van een animatiebedrijf als Emations?