Emations Animatiestudio heeft sterke wortels in de bureauwereld: het domein van reclame, communicatie, PR en PA. Gerenommeerde (vaak in Amsterdam gevestigde) bureaus weten ons dan ook regelmatig te vinden voor uitleg animaties als onderdeel van hun campagnes. Zeker nu ze inmiddels weten dat we niet zomaar ‘een animatiefilmpje’ maken, maar actief meedenken over de online marketing- en communicatiestrategie. Wil je als communicatie-, reclame-, PR- of PA-bureau meer weten over onze animaties en infographics? Leg ons je case voor. Wij geven je graag vrijblijvend advies!

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

  • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
  • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
  • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
  • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
  • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

 

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Animatie reclamebureau

Wat reclame is, weet  bijna iedereen. Even kort door de bocht: je prijst een product of dienst aan via diverse kanalen. Eén van de bekendste kanalen is de traditionele tv-commercial. En eerlijk is eerlijk: reclame animatie wordt bij dat medium nog maar mondjesmaat toegepast. Daar is een reden voor: bijna iedereen wil het product of de dienst die wordt aangeboden ook daadwerkelijk zien. Liefst met ‘echte’ blije, enthousiaste mensen eromheen die er al fijn gebruik van maken. Toch werkt het gebruik van commercial animatie op tv uitstekend. Denk bijvoorbeeld aan Evie van Lanschot, de gedistingeerde, geanimeerde vrouw die je moeiteloos meevoert in de wereld van bankzaken en pensioenen.

Daarnaast zien we steeds meer dat reclamebureaus animatie onderdeel laten uitmaken van hun cross mediale online marketing strategie. Zo ontwikkelden wij bijvoorbeeld een commercial animatie voor McDonald’s. Dit ondersteuning van de landelijke reclamecampagne ter introductie van de McWrap Pulled Pork. De animatie had een duidelijke visuele link met de tv-commercials.

De animatie of infographics die wij maken voor reclamebureaus maken vaak deel uit van hun online marketingstrategie. Heeft de consument via (internet-)tv kennis gemaakt met het product of de dienst, dan is vaak aanvullende online marketing communicatie gewenst. Reclame animaties werken dan uitstekend. Wij maken ze voor grote en kleine, bekende en minder bekende bedrijven die bijvoorbeeld uitleggen waarom ze glutenvrije hamburgerbroodjes aanbieden of de werking van hun dienst verder uitleggen.

+
Animatie Public Relations bureau (PR)

Animatie is een uitstekend middel om de relatie tussen een organisatie en het publiek te onderhouden en te verbeteren. Werk je bijvoorbeeld aan oplossingen die het milieu sparen of die daadwerkelijk iets toevoegen aan het welzijn van mensen? Een 2D animatie roept ze tot leven en zorgt daarmee voor sympathie en begrip bij je doelgroep. Het gebruik van geanimeerde, niet gepersonaliseerde characters zorgt er daarbij voor dat  bijna iedereen zich herkent in de boodschap die jouw instelling of organisatie wil uitdragen. Daarnaast laten veel Pr-bureaus een animatie of PR-infographic bij ons maken ter ondersteuning van een persbericht of onderzoek. We hebben een achtergrond in de Pr-bureau wereld en maakten in het verleden onderdeel uit van strategisch communicatie en PR-bureau Amsterdam Schoep en van der Toorn. Later opgegaan in Ketchum Pleon.

+
Animaties Public Affairs bureau

(PA) Public Affairs Animaties hebben hun waarde ook op het gebied van reputatiemanagement meer dan bewezen. Je wilt je stakeholders meenemen in de te volgen strategie? Ze ervan overtuigen waar kansen liggen of bedreigingen? Uitleg animaties en een public affairs infographic is daarvoor uitermate geschikt. Ze maken op heldere wijze inzichtelijk hoe jouw bedrijf of organisaties denkt over politiek maatschappelijke veranderingen en bieden je de kans om influencers en beleidsmakers – eenvoudig en (statistisch) onderbouwd – snel te informeren over jouw standpunt. Niet met ellenlange (online)rapporten, maar met een gespierd, doordacht en onderbouwd animatiefilmpje of een overzichtelijke infographic.

+
Animatie communicatiebureau

We werken al heel wat jaar samen met verschillende strategische communicatiebureaus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hill+Knowlton Strategies. Onze animaties worden bijvoorbeeld ingezet tijdens een belangrijk pers evenement. Onze expertise gaat dan ook verder dan het maken van een ‘filmpje’. We denken graag actief mee over online marketing en de communicatiestrategie. En voelen ons dan ook thuis aan tafel bij een wat zwaarder creatief communicatiebureau.

+
Animatie social media strategie 

De animaties die wij maken voor socialmediabureaus gaan vaak hand in hand met een doordachte video marketing strategie. Animatie is zodoende de drager van het social media plan. Een online campagne met een doelstelling als meer zichtbaarheid, sales of begrip. Social media animaties zijn vaak per kanaal verschillend. Zo zijn animaties voor Instagram vierkant en kort. Facebook animaties getarged met een pixel en eerder een seconden of 40. En maken wij animatie voor Linkedin het liefst in combinatie met video met als doel autoriteit.

+
Online marketing bureau animatie

Online marketing bedrijven weten hun weg goed te vinden naar Emations Animatiestudio. Hij hebben veel kennis op het gebied van vindbaarheid, Google rankings, linkbuilding, SEO en SEA. Dit gekoppeld aan onze expertise op het gebied van video marketing strategie maakt ons al snel een geschikte partner. We denken dan ook graag mee over een slimme online marketing strategie van onze uitleg animaties en infographics.