video marketing strategie
Datum: 24 april 2018

Wat is een goede video marketing strategie? Hoe maak je met animatie video je doelgroep tot klant.

Zoals je ongetwijfeld weet is video ‘here to stay’. In 2019 is 80% van het internetverkeer video gerelateerd. Zulke cijfers spreken voor zich. Video en animatie zijn dan ook niet meer weg te denken uit een goed marketing jaarplan. In dit blog vertellen we je graag alles over een goede video marketing strategie.

Een animatie video ontwikkelen is één ding, maar er moet natuurlijk ook naar de video gekeken worden. En dat gaat vaak niet vanzelf als je – zoals zoveel organisaties – niet over een grote schare volgers op sociale media beschikt. Hoe ontwikkel je nu een goed video marketing strategie? In dit blog doen wij 3 fases van de buyer journey aan de hand die je kunt gebruiken tijdens het creëren van je video content. De achterliggende gedachte van deze strategie is om een contactmoment met je doelgroep te hebben als je video content interessant is voor ze.We nemen de drie fases graag met je door:

  • Awareness fase
  • Overwegings fase
  • en besluitvormingsface 

 

De Awareness fase

In deze fase onderkent je potentiële klant dat er binnen hun organisatie een probleem of uitdaging bestaat. Hij of zij gaat op onderzoek uit. Zoekt informatie en bevestiging. Afhankelijk van het soort problematiek speelt de oriëntatie zich toch ook vaak online af.

Een animatie die een thema of problematiek communiceert waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is kan in deze fase zeer goed werken. De video is niet perse gerelateerd aan je product of dienst. Een overkoepelend verhaal over de markt waar jij je in bevindt kan bijvoorbeeld heel goed werken. Trek de aandacht en een lead daarmee naar de volgende fase. Bovendien kan je merk subtiel verwerkt worden ter eerste kennismaking. Verplaats je in de doelgroep en hun behoefte. Inspireer, informeer middeles de juiste antwoord en bevestig. Zonder dat daarbij de nadruk ligt op sales.

 

De Overwegingsfase

In de fase van overweging legt je doelgroep verschillende oplossingen van zijn onderzoek naast elkaar. Voors en tegen worden tegen elkaar afgewogen. Offertes worden uitgevraagd. In deze fase wil je je doelgroep kennis laten maken met je merk en vertrouwen creëer. Een uitleg animatie over je product of dient is uitermate geschikt om problematiek te koppelen aan oplossingen. Aangevuld met de voordelen en eventueel een actie die de aandacht extra vergroot. Pak de aandacht van je doelgroep en zorg ervoor dat je op de lijst van offerte aanvragen komt.

 

De besluitvormingsfase

Je doelgroep heeft oprecht interesse getoond in jouw product of dient. Referenties, betrouwbaarheid, prijs, persoonlijk contact, een ‘klik’ worden belangrijk. In deze fase kun je denken aan demo video’s, interviews met klanten middels video of proef abonnementen die je verhaal ondersteunen en het vertrouwen extra benadrukken. Inspireer, wek vertrouwen en verzorg video content die nauw aansluit op je merk.

 

video marketing strategie

 

Een goede video marketing strategie? Laat je (potientiele) klant de 3 fases doorlopen en geef ze vertrouwen. Een slimme video marketing strategie kan je daarbij helpen. Marketingfacts geeft je nog eens 28 redenen om nu met een goede video-marketing strategie te starten.

 

Matthijs Panhuis is oprichter van Emations Animatiestudio Amsterdam  en heeft in die hoedanigheid de afgelopen jaren meer dan 150 animatie video’s gemaakt.