Je werkt in de juridische dienstverlening en zoekt een partner op het gebied van online marketing? Een partner die niet alleen uitvoert maar ideeën ook een stap verder brengt? Dan zit je goed bij Emations Animatiestudio. Wij zijn een studio met een stevige achtergrond in de marketingcommunicatie. Dit betekent dat we gewend zijn om te denken in (kern)boodschappen, markten, doelgroepen en resultaten. Dat is zeer effectief als je een uitleganimatie wilt laten maken die er niet alleen goed uitziet maar ook vertrouwen en begrip uitstraalt en overtuigend communiceert. Meer weten over animaties binnen de juridische dienstverlening? Leg ons je case voor en wij voorzien je graag vrijblijvend van advies!

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

  • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
  • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
  • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
  • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
  • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

 

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Online marketing advocaten en juristen

De zoektocht naar juridisch advies begint voor veel mensen via Google. Of het nu rechtshulp, wet- en regelgeving, procederen of rechtsbijstand betreft. Als advocatenkantoor of juridische bureau wil je de bezoekers op je website dan ook zo goed mogelijk faciliteren. Een heldere, betrouwbare communicatieboodschap is dan ook onmisbaar. Het liefst zo kort en krachtig mogelijk. Bezoekers zijn immers niet op zoek naar uitvoerige informatie, maar naar begrip en vertrouwen. Een  uitleg animatie is dan ook de meest effectieve manier om potentiële cliënten in korte tijd te overtuigen van je verhaal.

  • Waarin ben je echt anders dan andere marktpartijen?
  • Hoe ga je te werk?
  • Wat zijn de voordelen voor clienten?
  • Hoe zit dat met kosten of rechtsbijstand?
  • Wat moet een potentiële client doen als hij het filmpje gekeken heeft?

Een animatie is dan ook onmisbaar in de online marketing portefeuille van advocaten en juristen.

+
Werkwijze animatie advocatuur

We starten uiteraard graag met een kennismaking. Een kennismaking waarbij we alles willen weten over je organisatie, online marketing plan, doelstellingen, ervaringen en je merkverhaal. Basisinformatie, zodat we een animatie kunnen ontwikkelen die nauw aansluit op je overige communicatie.

Vervolgens ontwikkelen we een script. Een goed script heeft ongeveer 180 woorden met een begin- midden- en eindstuk. Waarbij we in het begin stuk graag op zoek gaan naar de ‘probleemstelling’ Welk probleem ondervinden kijkers van de animatie en hoe kan jouw organisatie dit voor ze oplossing. Zo creëren we snel herkenbaarheid, begrip en vertrouwen. Het script slijpen we met elkaar fijn in 2-3 correctierondes.

Het script vertalen we vervolgens door naar een storyboard. Alle scene’s getekend in een stijl die aansluit bij je organisatie en doelgroep. Zeker in de sector van Juridische dienstverlening is een wat meer serieuze stijl gewenst. Geen cartooneske poppetjes of kinderachtige figuren. Maar een stijl die de kijker het gevoel geeft serieus gevonden te worden.

Ben je tevreden over het script en storyboard van gaan we op zoek naar een passende stem. Een voice over die past bij het verhaal. Binnen de advocatuur Nederland kunnen we ons voorstellen dat een wat meer senior stemgeluid het beste werkt.

Vervolgens brengen we het storyboard in beweging. En complementeren we de animatie video met geluidseffecten en muziek. Stap voor stap ontwikkelen we zo een animatie die je doelgroep overtuigt en aanzet tot actie.

Onze animatiestudio onderscheidt zich ten opzichte van andere animatie bedrijven door haar stevige achtergrond in marketing- communicatie. Zo hebben we veel ervaringen met beslissingsproces, tekstschrijven, markten, doelgroep en doelstelling.

+
Infographic advocatuur of juriste dienstverlening

Een goede infographic verteld een verhaal. We nemen de kijker zowel illustratief als tekstueel mee met als doel informeren en aanzetten tot actie. Bijvoorbeeld contact opnemen of het downloaden van een incentive.

Neem onderwerpen als gedragsregels advocatuur, pro deo advocaat, letselschade advocaat, contracten, procederen, wetgeving, juridische vragen, sociaal juridische dienstverlening of rechtsbijstand. Stuk voor stuk onderwerpen die perfect geschikt zijn om te vertellen in een infographic. Alle informatie aangevuld met relevante data in een oogopslag. Makkelijk te begrijpen voor de kijker. Vriendelijk in vorm. En uiteraard opgemaakt in de huisstijl van het advocatenkantoor.

Allereerst doen we een analyse en gaan op zoek naar relevante cijfers en data. Dit in combinatie met je input. Vervolgens werken we een wireframe uit. Een schetsontwerp waarbij we de opbouw, cijfers en tekst laten zien. Ben je tevreden met het verhaal dan gaan onze illustratoren aan de slag met de vormgeving. Zo ontwikkelen wij stap voor stap een infographic, zodat je nooit voor verassingen komt te staan.

+
Kosten animatie infographic juridische dienstverlening

De kosten voor het laten maken van een animatie of infographic voor juridische dienstverlening sector zijn sterk afhankelijk van je wensen. Wil je bijvoorbeeld een 2d animatie of 3D animatie. Je kernboodschap in 60 seconden of communiceren we een intern verandertraject waarbij meer te vertellen hebben. Leg ons je case voor, dan geven we je binnen een dag inzicht in de kosten.