De bouw- en vastgoed wereld is complexer dan ooit. Nieuwe wet- en regelgeving, innovatieve producten en digitalisering zorgen voor steeds meer uitdagingen. Deze complexe vraagstukken vragen om een effectieve en no-nonsense manier van communiceren. Een communicatiewijze die begrijpbaar is en nauw aansluit bij medewerkers, stakeholders en andere belanghebbenden in de bouw- en vastgoedsector. Animatie is dan ook een slim communicatiemiddel voor deze branche.

Emations Animatiestudio maakt al jaren animaties en infographics voor bouw-en vastgoedbedrijven als MVGM Vastgoed, Watson + Holmes en 4PS Construct. Spelers, die hun sporen in deze sector ruimschoots hebben verdiend. Wij kennen hun markt en snappen de complexiteit en gevoeligheden waarmee ze te maken hebben. Dit, in combinatie met onze expertise op het gebied van online marketing, maakt ons de ideale partner op het gebied van animatie en infographics voor de bouw- en vastgoedwereld.

Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

  • We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
  • Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
  • We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
  • Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
  • Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Bekijk de video

 

Wil je weten hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen?
We geven je graag vrijblijvend advies, bel: 020 - 2619114
Meer weten?
Vrijblijvend advies. Direct een offerte.

Meer informatie:

+
Animatie bouwproces

Laat een bouwproces of de voordelen van je bouwbedrijf zien. Werk je met duurzame bouwmaterialen? Of alleen met houtskeletbouw of stalen profielen? Een animatie is laagdrempelig, no-nonsense en zodoende uitermate geschikt voor de bouwwereld. Duidelijk en informatief. Alle informatie verteld in een zo kort mogelijke tijd.

+
Animatie Vastgoed

Hoe werkt een taxatie? Wat als ik wil investeren in vastgoed? De vastgoed markt heeft een verscheidenheid aan interessante diensten. Dienst die om uitleg vragen. En wel zo helder mogelijk. Een animatie of infographic is dan ook uitermate geschikt voor de vastgoed sector. Wij kunnen het weten, wij werken al jaren voor MVGM en Watson + Holmes. Analisten van vastgoed portefeuilles.

+
Infographic of animatie metaal en techniek

De metaal en techniek branche heeft heel wat technische producten. Van ingewikkelde machines voor de weg en waterbouw, metaalbewerkingsmachines of een lasersnijmachine. Een 2D animatie, illustratie of infographic is dan ook prachtig marketing middel om de werking en voordelen van deze machinerie aan je nieuwe klant uit te leggen.

+
Welke producten ontwikkelen we voor Bouw en Vastgoed Nederland

Emations Animatie studio ontwikkelt een brede range aan online producten. We lopen er even met je doorheen

  • Uitleg animaties in 2D die een proces of dienst uitleggen, bijvoorbeeld een online planning- en projectmanagement tool voor de Bouw, Installatie of GWW.
  • Infographics van een proces. Hetzij een bouwproces of bijvoorbeeld
  • Technische 3D animaties. Hoe zit een machine er van binnen uit? Hoe werkt hij en wat zijn de voordelen van deze werking? Een technische 3D animatie geeft een prachtig beeld.

+
Onze werkwijze als animatiebedrijf voor de bouw en vastgoed sector

Allereerst maken we logischerwijs graag kennis. Is er een leuke klik en wederzijds vertrouwen, dan zie je dat terug in het eindresultaat. Of het nu een animatie, illustratie of infographic betreft. Kennismaken mag op locatie of digitaal.

Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we samen alle wensen in kaart. Wensen als doelstelling, doelgroep, online strategie, of kennisniveau. Daarnaast willen we graag weten wat het filmpje oplost voor de kijkers in de bouw of vastgoed. Wat zijn de voordelen van je product, dienst of merk? En wat moeten de kijkers doen als ze je filmpje bekeken hebben? Want geld uitgeven is één ding, het filmpje draagt wel een doel in zich wat we samen graag willen behalen.

We hebben al heel wat jaar met het bijltje gehakt. En onze ervaren strategen denken dan ook graag mee bij het invullen van jouw verhaal. Staan de randvoorwaarden? Dan gaan we aan de slag met stap 1. Het ontwikkel het script.

Het script heeft een lengte van ongeveer 180 woorden. Wat in de praktijk 1.30 is aan animatie film. Een maximale lengte voor kijkers in de bouw en vastgoed wereld. Een kernboodschap in scriptvorm die alle vragen beantwoord die de kijker heeft.

Staat het script? Dan zoeken we daar een stem bij. Een stem die nauw aansluit bij je verhaal en organisatie. Dit doen we uiteraard in nauw overleg.

Dan vervolgen we onze proces weg in de fase van storyboard ontwikkeling. Alle zinnen uit het script uitgetekend in de huisstijl van je bedrijf. Dat wil zeggen, kleur, lettertype en eventueel vormtaal. We ontwikkelen het storyboard altijd in een stijl die past bij jouw merk. Een stijl die gewaardeerd en begrepen wordt door mensen uit de Bouw en vastgoed sector. Niet te lullig, niet te cartoon. Maar een serieus goed en soms ietwat stoere look & feel die aankomt en herkenning opwekt.

Ben je tevreden met het storyboard. Dan vangen we het laatste gedeelte aan. Het animeren. Het in beweging brengen van storyboard op basis van de voice over. Zo komt je verhaal tot leven en alles bij elkaar. Zijn alle timings in orde van het animatie filmpje dan voegen we geluidseffecten toe. Geluidseffecten op subtiele plekken die een beweging versterken. Bijvoorbeeld als er een icoontje opkomt of vrachtwagen door het beeld rijdt.

We ontwikkelen de animatie in 1920 x 1080 px, HD zogeheten. We leveren de animatie op in de bestandsformaten .mpg en .avi. Bestandsformaten die geschikt zijn voor alle social media kanalen en Youtube of Vimeo. Zodoende ziet je animatie er strak uit en komt goed tot zijn recht.

+
Hoe maken we een infographic voor de bouw en vastgoed

Bij het visualiseren van een technisch proces is een goede gestroomlijnde samenwerking key. De technische ideeën zitten vaak in het hoofd van onze opdrachtgevers, maar krijg deze maar eens goed op papier. En het zorg je er nou voor dat je je niet verliest in al die details zodat het begrijpbaar blijft voor de doelgroep?

In de loop der jaren hebben we heel wat ervaring op gedaan. We werken al jaren voor spelers als Vattenfall en 4PS Construct. Waarbij we heel wat technische processen in kaart hebben gebracht. Zodoende weten we dat de eerste fase het belangrijkste is. Zorgen dat we vooraf alle informatie helder hebben voordat er gestart wordt. Een snelle handmatige schets doet vaak wonderen om te toesten of de informatie correct is begrepen. Dit zet onze opdrachtgevers vaak weer aan het denken en werken we samen, stap voor stap, naar een mooi eindresultaat.

Wil je meer weten over hoe we animaties of infographics ontwikkelen voor de bouw- en vastgoed wereld? Neem dan even contact op. We leggen onze werkwijze graag uit.