Heb je een dienst waarvan iedereen op de hoogte moet zijn? Of een product waarbij je potentiële klanten in het hart wil raken? Of start je een intern communicatieprogramma en zoek je een laagdrempelige manier om medewerkers op de hoogte te brengen? Dan is het slim om een animatie video te laten maken bij Emations Animatiestudio.

Emations Animatiestudio bundelt kennis van marketingcommunicatie, online strategie met gevoel voor illustratie. Wij ontwikkelen animatie video’s die er niet alleen mooi uitzien of iets uitleggen. Maar je doelgroep echt overtuigen. Want alleen dan zet je aan tot actie. En dat is de reden waarom je een animatie video laat maken toch?

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

Waarom samen werken met Emations Animatiestudio

We hebben een achtergrond in reclame en communicatie. Daarom denken wij in markt, doelgroep en kernboodschap. We snappen hoe jouw beslissingsproces werkt en kunnen daardoor snel schakelen. We werken graag voor merken met ambitie, van klein tot internationaal. We werken voor een scherpe prijs. 

De animaties van Emations Animatiestudio:

 • Animatie video die een concept of dienstverlening uitleggen
 • Interne communicatie animatie video’s die ondersteunen bij een intern communicatie programma
 • Salesgesprek of elevator pitch in een animatie video
 • Uitleggen van een technische proces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een animatie over Biomassa, Waterstof of Warmteleiding. 
 • Social media campagne. Denk hierbij aan een korte animatie video voor Youtube, Facebook, Instagram of Snapschat.
  Lees hier ons blog over de kracht van animatie video op Instagram.  

Wat kost het om een animatie te laten maken?

De prijs van een animatie video is sterk afhankelijk van de lengte of het soort animatie video. Emations Animatiestudio gelooft niet in een standaard pakket. Omdat ieder bedrijf een eigen verhaal heeft. Wil je meer informatie over de prijs neem gewoon even contact op. Dan werken we direct een voorstel voor je uit.

De resultaten van onze video's

Een animatie video is een geweldig middel om een complex product of proces in korte tijd helder uit te leggen. Daarmee is zo’n animatie video een perfecte tool voor online marketing. Uit gedegen onderzoek blijkt dat een animatie video de aandacht voor een website met maar liefst tot twee minuten verlengt. Dit betekent een conversie die gemiddeld kan oplopen tot zo’n 20 procent. Naast alle aandacht die je campagne op social media kan trekken. Niet voor niets zijn animatie video’s daarom populairder dan ooit.

Waarom het slim is om een animatie video te laten maken

Animatie video’s zijn razend populair. Maar waarom eigenlijk? Omdat ze werken! Ons brein is primair ingesteld op visuele communicatie. Wist je dat ongeveer 85% van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beeld? We nemen beeld dan veel sneller op in onze hersenen dan tekst: maar liefst 600.000 keer. Daarnaast delen we visuele content veel vaker via social media.75% van het totale internetverkeer van consumenten bestaat de aankomende jaren uit video. 

De basis: een goed script voor je animatie video

Voordat je begint met het schrijven van het script voor een animatie video is het handig om te weten wat een animatie video eigenlijk is en doet. Het basisprincipe van een animatie video is simpel: een animatie video legt uit. Een dienst, een product, een oplossing voor een probleem of wat je je doelgroep ook maar te bieden hebt. 

Waar vind je een animatie video?

Een animatie video wordt meestal geplaatst op de landing page van een website om nieuwe bezoekers te trekken. Het geduld van nieuwe bezoekers is echter kort, dus val met de deur in huis. Doe je dit niet, dan verlaten ze de site. Doe je dit wel, dan zit je gebeiteld en heb je de meeste kans op conversie. We schreven een goed blog over corpotate storytelling. 

Hoe lang duurt een goede animatie video?

De duur van een gemiddelde animatievideo is 1 à 1,5 minuut max. Dit betekent een script van zo’n 120 tot 150 woorden. Ga hier niet overheen want dan verlies je je publiek. Hoe mooi geanimeerd je video ook is. Kijk hier eens naar een goed voorbeeld.

De inhoud en vorm 

De inhoud van je animatie video is simpel: de boodschap die jij wilt overbrengen. Wat levert het product of de dienst op die jij aanbiedt? De rest is vorm. Ook heel belangrijk, maar het script bepaalt de boodschap. Dus maak je punt. Uiteraard ligt de kracht van een goede video in de balans tussen inhoud en vorm. Maar werk je met de juiste mensen, dan komt de vorm wel goed.

De do’s en don’ts

Een animatie video is een uiterst effectief middel om een product of dienst uit te leggen en aan de man te brengen.  Houd je echter aan de spelregels. Hou het simpel, verleidelijk en kort. Gebruik humor. Maar vermijd jargon, ingewikkeld taalgebruik, overdrijvingen en metaforen. Een animatie zou bijvoorbeeld zeer goed werken bij een onderwerp als de donorwet

Ken je doelgroep

Voordat je begint met het schrijven van je script weet je uiteraard dondersgoed tegen wie je het hebt. Weet je dit niet, dan kun je er zeker van zijn dat je animatie video niet wordt afgekeken. Weet je dit wel, dan hangt men aan je lippen. Hou dus altijd je doelgroep voor ogen bij de gehele productie als je een animatie video laat maken. Voordat je ook maar begint met schrijven moet je je afvragen:

 • Wat is mijn doelgroep?
 • Hoe zien die mensen eruit?
 • Hoe oud zijn ze?
 • Waar wonen ze?
 • Wat voor werk doen ze?
 • Hoe kleden ze zich?
 • Waar komen ze regelmatig?
 • en alle verdere informatie die nuttig kan zijn bij het schrijven van je script.

Uiteraard kan het voorkomen dat je product of dienst verschillende doelgroepen moet aanspreken. Denk in dat geval goed na over de beste ‘gemene deler’ waarmee je je doelgroepen benadert.

Spreek je publiek duidelijk aan 

Als je weet wat je publiek is, spreek ze dan aan op de manier die ze gewend zijn. Schrijf hun taal. Ook belangrijk is het om de characters (de hoofdfiguren van je animatie video) op je doelgroep af te stemmen. Op maat gemaakte characters zorgen voor herkenning en vertrouwen in je merk en bieden daarmee meer kans op conversie en sales. Je kunt de hoofdpersonen van je animatie video verzinnen tijdens het schrijven van het script of (laten) ontwerpen tijdens het creëren van het storyboard (de getekende versie van je script). Zorg er in ieder geval voor dat je goed weet wat je doelgroep is voordat je begint met het schrijven van het script. Dat helpt je niet alleen bij het verzinnen van je hoofdpersonen maar bepaalt bijvoorbeeld ook de manier waarop ze er uitzien, zich gedragen, spreken, enzovoort.

Hoe lang duurt het om een animatie video te laten maken?

Het duurt ongeveer 3,5 werkweek om een animatie video van 1 minuut te maken. We kunnen meestal direct starten met je briefing en het script. De de aanvraag offerte ontvang je een planning op maat.