Denk je erover om een animatie-video te laten maken omdat je een product of dienst aanbiedt waarvan iedereen op de hoogte moet zijn? Of start je een intern communicatieprogramma en zoek je een laagdrempelige manier om medewerkers mee te nemen in het proces? Dan loont het zeker de moeite om een animatie te laten maken bij Emations Animatiestudio.

Want Emations Animatiestudio bundelt kennis van marketingcommunicatie en online strategie met gevoel voor illustratie, stijl en inhoud. Wij ontwikkelen animatievideo’s die er niet alleen mooi uitzien of iets uitleggen, maar je doelgroep echt overtuigen. En daarmee aanzetten tot actie. Wil je meer over ons weten? Stel je vraag! We geven je graag en vrijblijvend advies.

.


Kijk bijvoorbeeld eens naar de animatie Mediator die we onlangs voor het Wetenschappelijk Onderzoeksbureau Verkeersveiligheid SWOV hebben gemaakt.

.

Aandacht en services

De mensen van Emations zijn doorgewinterde communicatieprofessionals. We werken gestructureerd en afspraak is afspraak. Dat maakt de samenwerking prettig en ligt onze gezamenlijke focus op het resultaat van je animatie.

Videomarketing strategie

Bepaal vooraf je doelgroep. Waar en hoe zijn ze te bereiken? Communiceer een boodschap waarin zij zich direct herkennen. Zo zet je animatie aan tot actie.

Rendement en kosten

Een animatie video is meetbaar. Boost je animatie video met advertising voor meer bereik. Hou de statistieken bij en je weet je return on investment.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

-
Waarom samen werken met Emations Animatiestudio

We hebben een achtergrond in reclame en communicatie. Daarom denken wij in markt, doelgroep en kernboodschap. We snappen hoe jouw beslissingsproces werkt en kunnen daardoor snel schakelen. We werken graag voor merken met ambitie, van klein tot internationaal. We werken voor een marktconforme prijs. 

De animatie video’s die je bij Emations Animatiestudio kunt laten maken:

 • Animaties die een concept of dienstverlening uitleggen
 • Interne communicatie animatie video’s die ondersteunen bij een intern programma
 • Salesgesprek of elevator pitch animatie
 • Uitleggen van een technische proces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een animatie over Biomassa, Waterstof of Warmteleiding.
 • Social media campagne. Denk hierbij aan een korte video voor Youtube, Facebook, Instagram of Snapschat.

 


Hoe maak je met video van je doelgroep een klant? Lees ons blog eens over de kracht van een goede marketing strategie voor video.

 

+
Wat kost een animatie video te laten maken?

De prijs van een animatie is sterk afhankelijk van de lengte of het soort animatie. Emations Animatiestudio gelooft niet in een standaard pakket. Omdat ieder bedrijf een eigen verhaal heeft. Wil je meer informatie over de prijs van een video neem gewoon even contact op. Dan werken we direct een voorstel voor je uit. 

+
De resultaten van een animatie video

Een animatie video is een geweldig middel om een complex product of proces in korte tijd helder uit te leggen. Daarmee is zo’n animatie video een perfecte tool voor online marketing. Uit gedegen onderzoek blijkt dat een animatie video de aandacht voor een website met maar liefst tot twee minuten verlengt. Dit betekent een conversie die gemiddeld kan oplopen tot zo’n 20 procent. Naast alle aandacht die je campagne op social media kan trekken. Niet voor niets zijn animatie video’s daarom populairder dan ooit.

Waarom het slim is om een animatie te maken

Animatie video’s zijn razend populair. Maar waarom eigenlijk? Omdat ze werken! Ons brein is primair ingesteld op visuele communicatie. Wist je dat ongeveer 85% van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beeld? We nemen beeld dan veel sneller op in onze hersenen dan tekst: maar liefst 600.000 keer. Daarnaast delen we visuele content veel vaker via social media.75% van het totale internetverkeer van consumenten bestaat de aankomende jaren uit video. 


Lees eens blog eens over 10 redenen waarom animatie onmisbaar is voor bedrijven.

+
De basis: een goed animatie script

Voordat je begint met het schrijven van het script voor een animatie video is het handig om te weten wat een animatie video eigenlijk is en doet. Het basisprincipe van een animatie is simpel: uitleggen van een dienst, een product, een oplossing voor een probleem of wat je je doelgroep ook maar te bieden hebt. 

Wat is een goede strategie voor je animatievideo?

Een animatie video wordt meestal geplaatst op de landing page van een website om nieuwe bezoekers te trekken. Het geduld van nieuwe bezoekers is echter kort, dus val met de deur in huis. Doe je dit niet, dan verlaten ze de site. Doe je dit wel, dan zit je gebeiteld en heb je de meeste kans op conversie. 

Hoe lang duurt een goede animatie 

De duur van een gemiddelde animatievideo is 1 à 1,5 minuut max. Dit betekent een script van zo’n 120 tot 150 woorden. Ga hier niet overheen want dan verlies je je publiek. Hoe mooi geanimeerd je video ook is. Kijk hier eens naar een goed voorbeeld.

De inhoud en vorm 

De inhoud van je animatie is simpel: de boodschap die jij wilt overbrengen. Wat levert het product of de dienst op die jij aanbiedt? De rest is vorm. Ook heel belangrijk, maar het script bepaalt de boodschap. Dus maak je punt. Uiteraard ligt de kracht in de balans tussen inhoud en vorm. Maar werk je met de juiste mensen, dan komt de vorm wel goed. Bekijk bijvoorbeeld eens naar het animatie voorbeeld Mediator.

De do’s en don’ts

Een animatie video is een uiterst effectief middel om een product of dienst uit te leggen en aan de man te brengen.  Houd je echter aan de spelregels. Hou het simpel, verleidelijk en kort. Gebruik humor. Maar vermijd jargon, ingewikkeld taalgebruik, overdrijvingen en metaforen. Een animatie zou bijvoorbeeld zeer goed werken bij een onderwerp als de donorwet. Lees een blog eens.

Ken je doelgroep

Voordat je begint met het schrijven van je script weet je uiteraard dondersgoed tegen wie je het hebt. Weet je dit niet, dan kun je er zeker van zijn dat je animatie video niet wordt afgekeken. Weet je dit wel, dan hangt men aan je lippen. Hou dus altijd je doelgroep voor ogen bij de gehele productie als je een animatievideo laat maken. Voordat je ook maar begint met schrijven moet je je afvragen:

 • Wat is mijn doelgroep?
 • Hoe zien die mensen eruit?
 • Hoe oud zijn ze?
 • Waar wonen ze?
 • Wat voor werk doen ze?
 • Hoe kleden ze zich?
 • Waar komen ze regelmatig?
 • en alle verdere informatie die nuttig kan zijn bij het schrijven van je script.

Uiteraard kan het voorkomen dat je product of dienst verschillende doelgroepen moet aanspreken. Denk in dat geval goed na over de beste ‘gemene deler’ waarmee je je doelgroepen benadert.

Spreek je publiek duidelijk aan 

Als je weet wat je publiek is, spreek ze dan aan op de manier die ze gewend zijn. Schrijf hun taal. Ook belangrijk is het om de characters (de hoofdfiguren van je animatie video) op je doelgroep af te stemmen. Op maat gemaakte characters zorgen voor herkenning en vertrouwen in je merk en bieden daarmee meer kans op conversie en sales. Je kunt de hoofdpersonen van je videoanimatie verzinnen tijdens het schrijven van het script of (laten) ontwerpen tijdens het creëren van het storyboard (de getekende versie van je script). Zorg er in ieder geval voor dat je goed weet wat je doelgroep is voordat je begint met het schrijven van het script. Dat helpt je niet alleen bij het verzinnen van je hoofdpersonen maar bepaalt bijvoorbeeld ook de manier waarop ze er uitzien, zich gedragen, spreken, enzovoort.

 


We schreven een goed blog over corpotate storytelling in animatievideo vorm. Misschien interessant om eens te lezen!

 

+
Hoe lang duurt het om een animatie video te laten maken?

Het duurt ongeveer 3,5 werkweek om een animatie video van 1 minuut te maken. We kunnen meestal direct starten met je briefing en het script. De de aanvraag offerte ontvang je een planning op maat. 

Wil je meer weten over ons animatiebedrijf? Neem dan even contact op.