De wereld zit steeds complexer in elkaar. Vroeger had je een telefoon van de PTT. Nu zijn er tientallen, misschien honderden, abonnementen om uit te kiezen. Het maakt niet uit welk product je bedenkt, er zijn veel meer varianten mogelijk dan vroeger. En de verschillen tussen deze producten is ook steeds kleiner. Dat komt omdat we steeds beter in staat zijn om informatie te verzamelen, analyseren en te gebruiken.

Informatie leidt tot meer productvarianten, maar wordt ook steeds meer onderdeel van het uiteindelijke product. Daar kunnen de ervaren online communicatie professionals van Emations Animatiestudio je bij helpen. We zoeken graag samen met jou naar het onderscheidend vermogen als je een animatie laat maken.

 


Kijk bijvoorbeeld eens naar de animatie die wij hebben gemaakt voor Mediator.

 

Kernboodschap in beweging

Je kernboodschap in 80 seconde. De ‘how’ ‘why’ ‘what’ in beweging. Een animatie is de perfecte tool om je doelgroep alle informatie voor te schotelen binnen een kort tijdsbestek.

Korte doorlooptijd en overzichtelijke kosten

Omdat wij binnen Emations werken middels een vaste methodiek weet je precies wanneer je animatie klaar is. Zodoende blijven we binnen budget.

Optimaliseer je webste

Trek meer bezoekers naar je website en houdt ze langer vast. Bovendien worden video’s maar wat graag gedeeld, zodoende geneer je meer backlinks.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

-
Waarom een animatie laten maken door Emations?

Ons brein is primair ingesteld op audiovisuele communicatie. Wist je dat 80 tot 90 % van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beelden? Een visuele boodschap blijft dus veel beter hangen dan een tekstuele. Daarom is het zo slim om een animatie te laten maken. Animaties werken motiverend. En je kunt ze altijd nog een keer bekijken. Een animatie video is makkelijk te delen via social media en geeft tevens meetbaar rendement aan je communicatie.

Animatie is de tool om een complex vraagstuk simpel over te brengen

De consument anno nu heeft steeds meer keuzemogelijkheden. Maar voor bedrijven is het steeds lastiger om onderscheidend te zijn. Bedrijven, maar ook non-profitorganisaties, vangen dit op door steeds complexere procedures en organisatievormen. Het wordt soms zo ingewikkeld, dat we het allemaal niet kunnen volgen.

Voor die situaties zijn animaties een geweldig instrument. Doordat je een animatie laat maken kun je een ingewikkeld en complex verhaal terugbrengen tot de essentie. Doordat beeld en geluid samenwerken om de boodschap over te brengen, slaagt een animatie erin om het verhaal efficiënt en duidelijk te vertellen.

Dat is goed voor de klant, maar ook voor de organisatie. Organisaties die een animatie laten maken merken vaak dat het klantencontact een stuk prettiger verloopt doordat mensen begrijpen wat de bedoeling is. Daardoor verlopen processen soepeler en hoeft de klantenservice minder product gerelateerde vragen om uitleg te verwerken. Een animatie laten maken is dus een investering die zichzelf al snel terugverdiend.

 


Wil je weten hoe we je animatie middels een goede videomarketing strategie onder de aandacht kunnen brengen? Voel je vrij om ons blog eens te lezen.

+
De toepassing van de animatie die je bij ons kunt laten maken

  • Uitleggen van een nieuw product, dienst of concept
  • Geanimeerde infographic voor je proces of als digitaal jaarverslag
  • Interactieve pdf met animaties om je organisatie op een vernieuwende manier over het voetlicht te brengen 
  • Toelichting bij een applicatie
  • Handleiding
  • Corporate story in de header op je website 
  • Bouwinstructie
  • Gebruiksaanwijzing
  • Installatie toelichting (bijvoorbeeld van een Mediabox)

Wil je weten of je U of Je in je animatie in een animatie gebruikt? Lees eens blog eens. 

+
Hoe maak je een goede animatie?

Allereerst starten we met een kennismaking.

In het gesprek brengen samen in kaart hoe het proces er uit ziet dat je wilt vertellen.

Op basis van dit gesprek ontwikkelen we een script.

Een verhaal in 150 woorden die jouw proces kracht bij doet. En helpt om het doel te bereiken wat jij voor ogen hebt. 

Op basis van het script ontwikkelen wij een storyboard.

Alle processtappen uitgewerkt in beeld. Zo kunnen we met elkaar nog eens goed evalueren of het verhaal begrijpelijk wordt voor de doelgroep. 

We selecteren een stem. En brengen het storyboard in beweging in het animatie proces.

Daarnaast voegen wij passende geluidseffecten en muziek toe.

Zo laat je stap voor stap die animatie maken die jij voor ogen hebt.

 


Wil je weten waarom een animatie onmisbaar is in een goede merkidentiteit? Lees dan even ons blog.

+
Wat kost het om een animatie te laten maken door Emations Animatiestudio

De vanaf prijs van een is sterk afhankelijk van het type. Ontwikkelen we je animatie in 2d of 3d en duurt deze meer of minder dan een minuut.  Wij werken niet met standaard pakketten, iedere organisatie of product heeft immers een eigen gezicht of dna.


Wil je direct een offerte of meer inzicht in ons proces?  Bel dan even 020 – 261 91 14