Je wilt een animatie laten maken? Een goed idee! Want daarmee ben je ongetwijfeld op de hoogte van de resultaten die je met een animatie kunt boeken: meer leads, betere rankings in Google en meer begrip van medewerkers. Animatie is een uiterst effectieve tool voor zowel in- als externe communicatie. Maar hoe zorg je ervoor dat je animatie de resultaten behaalt die jou voor ogen staan? Want slechts ‘uitleg’ over je product, dienst of merk is vaak niet voldoende. Het verhaal moet kloppen. En vooral overtuigend zijn. Pas dan zorgt een animatie voor meer leads, het overbrengen van je merk-strategische visie, je interne communicatieprogramma of de werking van je product of dienst. Daarom werken wij met een heldere methodiek. Een methodiek die je houvast biedt. En die als doel heeft de animatie dé oplossing te laten zijn voor het probleem waar jouw doelgroep mee worstelt. Samen met jou ontwikkelen we zo animaties die overtuigen en daadwerkelijk aanzetten tot actie!

De mensen van Emations Animatiestudio zijn ervaren online marketingspecialisten met kennis van de markt en vele marktsegmenten. Daarmee begrijpen we jouw beslisproces. Dat scheelt een hoop tijd en brengt helderheid in het proces. Stel ons je gerust je vragen. Wij voorzien je graag vrijblijvend van tips en advies!

 

Kernboodschap in beweging

Je kernboodschap in 80 seconde. De ‘how’ ‘why’ ‘what’ in beweging. Een animatie is de perfecte tool om je doelgroep alle informatie voor te schotelen binnen een kort tijdsbestek.

Korte doorlooptijd en overzichtelijke kosten

Omdat wij binnen Emations werken middels een vaste methodiek weet je precies wanneer je animatie klaar is. Zodoende blijven we binnen budget.

Optimaliseer je webste

Trek meer bezoekers naar je website en houdt ze langer vast. Bovendien worden video’s maar wat graag gedeeld, zodoende geneer je meer backlinks.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

-
Waarom een animatie laten maken door Emations Animatiestudio?

Ons brein is primair ingesteld op audiovisuele communicatie. Wist je dat 80 tot 90 % van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beelden? Een visuele boodschap blijft dus veel beter hangen dan een tekstuele. Animaties laten maken is daarom een slim idee. Animaties werken motiverend. En je kunt ze altijd nog een keer bekijken. Een animatie video is makkelijk te delen via social media en geeft tevens meetbaar rendement aan je communicatie.

Animatie is de tool om een complex vraagstuk simpel over te brengen

De consument anno nu heeft steeds meer keuzemogelijkheden. Maar voor bedrijven is het steeds lastiger om onderscheidend te zijn. Bedrijven, maar ook non-profitorganisaties, vangen dit op door steeds complexere procedures en organisatievormen. Het wordt soms zo ingewikkeld, dat we het allemaal niet kunnen volgen.

In zo’n situatie is bedrijfsanimaties laten maken een goede toevoeging aan je organisatie. Doordat je een animatie laat maken kun je een ingewikkeld en complex verhaal terugbrengen tot de essentie. Doordat beeld en geluid samenwerken om de boodschap over te brengen, slaagt een animatie erin om het verhaal efficiënt en duidelijk te vertellen.

Dat is goed voor de klant, maar ook voor de organisatie. Organisaties die een animatie laten maken merken vaak dat het klantencontact een stuk prettiger verloopt doordat mensen begrijpen wat de bedoeling is. Daardoor verlopen processen soepeler en hoeft de klantenservice minder product gerelateerde vragen om uitleg te verwerken. Een animatie laten maken is dus een investering die zichzelf al snel terugverdiend.

+
Animatie laten maken: de toepassingen

 • Online animatie van je product, dienst of merk
 • Jaarverslag animatie 
 • Interactieve animatie  om je organisatie op een vernieuwende manier over het voetlicht te brengen 
 • Animatie app: uitleg van je applicatie
 • Corporate uitleg animatie in de header op je website 
 • Wetenschappelijk onderzoek animatie 
 • Instructie animatie laten maken 
 • Logo animatie laten maken: een mooie intro voor je interview video’s of als header op je website
 • Animatie powerpoint: een animatie om je powerpoint presentatie een extra boost te geven
 • Visuals animatie: laat je illustraties en visuals op een mooie wijze bewegen in de presentatie 
 • Cartoon Animatie: laagdrempelige animaties voor een jongere doelgroep

+
Hoe maak je een goede animatie?

Allereerst starten we met een kennismaking.

In het gesprek brengen samen in kaart hoe het proces er uit ziet dat je wilt vertellen.

Op basis van dit gesprek ontwikkelen we een script.

Een verhaal in 150 woorden die jouw proces kracht bij doet. En helpt om het doel te bereiken wat jij voor ogen hebt. 

Op basis van het script ontwikkelen wij een storyboard.

Alle processtappen uitgewerkt in beeld. Zo kunnen we met elkaar nog eens goed evalueren of het verhaal begrijpelijk wordt voor de doelgroep. 

We selecteren een stem. En brengen het storyboard in beweging in het animatie proces.

Daarnaast voegen wij passende geluidseffecten en muziek toe.

Zo laat je stap voor stap die animatie maken die jij voor ogen hebt.

+
Kosten animatie laten maken

De vanaf animatie prijs van een is sterk afhankelijk van het type. Ontwikkelen we je animatie in 2d of 3d. Duurt deze meer of minder dan een minuut.  Wij werken niet met standaard pakketten, iedere organisatie of product heeft immers een eigen gezicht of dna.

+
Animatie stijlen

Bij Emations Animatiestudio werken we niet met standaard animatie pakketen. Iedere organisatie heeft immers een eigen gezicht dna. We zoeken een animatie stijl die past bij je verhaal en merk. Dat wil zeggen in je huisstijl kleuren en lettertype.

Vaak starten we met het tekenen van de animatie figuren met een volwassen character. We zijn niet zo’n fan van een cartoonesk animatie poppetje. Een serieuze organisatie verdient een serieuze uitstraling. Animatie karakters met een eigen gezicht en moderne look & feel. Vervolgens illusteren we animatie afbeeldingen als achtergrond, omgeving en andere elementen. Animatie tekenen zit ons DNA. En stiekem vinden wij deze fase de leukste van het proces.

Als de animatie stijl eenmaal staat bedenken we een storyboard en tekenen dit in een teken- en animatie programma Adobe Illustrator. 

+
Wat is animatie

Animatie is een aantal illustraties die achter elkaar worden afgespeeld. Animatie werd vroeger met de hand getekend, wat je nog steeds ziet in de culturele sector. Voor de zakelijk markt  wordt tegenwoordig vaak vaak digitaal gewerkt. De afbeeldingen worden achter elkaar gezet in 2D animatie software als Adobe After Effects. Voor 3D animatie word een animatie pakket als n Cinema 4D of Maya gebruikt. Zakelijke animatie wordt ook wel cartoon animatie of corporate animatie genoemd. 

+
Animatie laten maken in Amsterdam

Emations Animatiestudio is een studio gevestigd in Amsterdam West. Maar wij werken tot ver over de langsgrenzen. Zo maakten we animaties online voor landen als Duitsland, Polen, Brazilië en Thailand. Ons animatie werk wordt vaak ingezet door de wat stevigere opdrachtgevers. Emations is een animatie maker met een duurzaam karakter. We communiceren graag digitaal via Skype of Microsoft teams om zo min mogelijk kilometers willen maken.