Is het je weleens opgevallen dat de wereld steeds complexer in elkaar lijkt te zitten? Vroeger had je een telefoon van de PTT. Nu zijn er tientallen, misschien honderden, abonnementen om uit te kiezen. Het maakt niet uit welk product je bedenkt, er zijn veel meer varianten mogelijk dan vroeger. Dat komt omdat we steeds beter in staat zijn om informatie te verzamelen, analyseren en te gebruiken. Informatie leidt tot meer productvarianten, maar wordt ook steeds meer onderdeel van het uiteindelijke product.

Deze ontwikkeling is een zegen voor de consument, omdat we veel meer keuzemogelijkheden hebben. Maar voor bedrijven maakt dat het leven steeds ingewikkelder. Bedrijven, maar ook non-profitorganisaties, vangen dit op door steeds complexere procedures en organisatievormen. Het wordt soms zo ingewikkeld, dat we het allemaal niet kunnen volgen.

Voor die situaties zijn animaties een geweldig instrument. Met een animatie kun je een ingewikkeld en complex verhaal terugbrengen tot de essentie. Doordat beeld en geluid samenwerken om de boodschap over te brengen, slaagt een animatie erin om het verhaal efficiënt en duidelijk te vertellen.

Dat is goed voor de klant, maar ook voor de organisatie. Wanneer organisaties die een animatie laten maken merken vaak dat het klantencontact een stuk prettiger verloopt doordat mensen begrijpen wat de bedoeling is. Daardoor verlopen processen soepeler en hoeft de klantenservice minder product gerelateerde vragen om uitleg te verwerken. Een animatie laten maken is dus een investering die zichzelf al snel terugverdiend.

Als jij dit ook wel ziet zitten, kies er dan voor je animatie te laten maken door Emations Animatiestudio.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

Waarom een animatie laten maken door Emations?

Ons brein is primair ingesteld op audiovisuele communicatie. Wist je dat 80 tot 90 % van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beelden? Een visuele boodschap blijft dus veel beter hangen dan een tekstuele. Daarom zijn 2d animaties zo effectief. Animaties werken motiverend. En je kunt ze altijd nog een keer bekijken. Een instructie video is makkelijk te delen via social media en geeft tevens meetbaar rendement aan je communicatie.

 

De toepassingen van een animatie

  • Uitleggen van een nieuw product, dienst of concept
  • Toelichting App
  • Handleiding
  • Bouwinstructie
  • Gebruiksaanwijzing
  • Installatie toelichting (bijvoorbeeld van een Mediabox)

Hoe maak je een goede animatie?

Allereerst starten we met een kennismaking. In het gesprek brengen samen in kaart hoe het proces er uit ziet dat je wilt vertellen.

Op basis van dit gesprek ontwikkelen we een script. Een verhaal in 150 woorden die jouw proces kracht bij doet. En helpt om het doel te bereiken wat jij voor ogen hebt. 

Op basis van het script ontwikkelen wij een storyboard. Alle processtappen uitgewerkt in beeld. Zo kunnen we met elkaar nog eens goed evalueren of het verhaal begrijpelijk wordt voor de doelgroep. 

We selecteren een stem. En brengen het storyboard in beweging. Zoeken daarbij passende geluidseffecten en muziek.

Zo laat je stap voor stap die animatie maken die jij voor ogen hebt.

Wat kost het om een animatie te laten maken door Emations Animatiestudio

De vanaf prijs voor het laten maken van een instructie animatie is €4500 euro. Oplopend tot €6500 afhankelijk van de complexiteit en lengte.
Voor een offerte van een 3D animatie neem even contact op.