Het is niet makkelijk om je product of dienst in korte tijd uit te leggen. Een 2D animatie van Emations legt in 80 seconden uit waar doorgaans heel veel woorden voor nodig zijn. We hebben een achtergrond in marketingcommunicatie, daardoor begrijpen we niet alleen hoe je doelgroep denkt. Maar nog belangrijker, hoe we ze aan kunnen aanzetten tot actie. We werken slim, efficiënt en voor een goede prijs.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

Het proces van een 2D animatie

Allereerst maken we kennis. Hebben we een klik. Vertrouwen en positieve energie is een belangrijk voorwaarde om een goede 2D animatie te ontwikkelen met elkaar. In een persoonlijk gesprek  – bij jullie op kantoor of via skype – helpen we je bij het formuleren van de randvoorwaarden.

1. Welk probleem lossen we op voor de doelgroep?

2. Wat is de oplossing: jouw dienst/product/ concept/ bedrijf / programma

3. Hoe werkt het?

4. Wat zijn de voordelen?

5. Waar kan ik meer informatie vinden?

Deze boodschap verwerken we in een script. Bij akkoord vertalen we je script in een storyboard. In een illustratieve stijl die past bij je verhaal. Ben je content met de content. Dan gaan we over naar de fase waar alles bij elkaar komt: het animeren. Mooie geluidseffecten en muziek maken je 2D animatie helemaal af.

Wat kost dat een 2D animatie laten maken?

Het schrijven van een goed script duurt ongeveer een dag. We illustreren je storyboard in drie dagen. Het animeren neemt 4 dagen in beslag. Aangevuld met een goede voice-over, muziek en projectbegeleiding. 

Het laten maken van een goede 2D animatie varieert tussen de €4500 en €6500 per minuut. Afhankelijk van de complexiteit. 

Emations maakt 2D animaties voor:

 • Diensten, producten of nieuwe concepten
 • Interne communicatie programma’s
 • Sales gespreken 
 • Instructies 
 • Commercials 
 • Social media campagnes 

Waarom zou je een 2D animatie laten maken door Emations?

 • Wij hebben veel ervaring met het vertellen van verhalen. 
 • We zijn afkomstig uit de communicatie hoek. Zodoende kunnen we niet alleen een animatie voor je maken. Maar helpen met het formuleren van je kernboodschap. Of een klankbord zijn bij implementatie van je strategie. 
 • Denken in doelgroepen en markten zit in daarom in ons dna.
 • Wij werken snel, efficiënt en voor een marktconforme prijs.
 • We hebben meer dan honderd 2D-animaties gemaakt.
 • We kunnen je ook helpen met je online campagne om je 2D animatie optimaal vindbaar te maken.

 

Het effect van een goede 2D animatie

Animaties zijn een effectieve, duidelijke manier om je boodschap over te brengen. Want 2D animatievideo werkt. Wist je dat 75% van het online consumenten verkeer bestaat uit video?

Stel dat je voor jouw bedrijf een ingewikkelde boodschap hebt die snel en in heldere taal uitgelegd moet worden. Dan kun je deze het best laten verpakken in een 2D animatie. Met een animatie in 2D heeft jouw doelgroep in 1 minuut inzicht in de boodschap van je product, dienst of organisatie.