Je wilt je product of dienst delen met een zo groot mogelijk publiek. Het is een gecompliceerde boodschap, waar heel wat woorden voor nodig zijn. Maar hoe doe je dat? Hoe breng je de boodschap zo over dat je doelgroep raakt. Zodoende dat je doelgroep daadwerkelijk in actie komt?

Bij Emations werken mensen met veel ervaring in het maken van een Explanimation. Wij hebben al voor veel bedrijven, organisaties en overheden complexe materie teruggebracht naar heldere beelden die blijven hangen. Die werken. Zodat het resultaat wordt behaald wat onze opdrachtgevers voor ogen hadden.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video
Waarom werkt een explanimation zo goed?

Ons brein is primair ingesteld op visuele communicatie. Wist je dat 85 % van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beeld? Een beeld blijft dus veel beter hangen dan tekst. Daarom is een het laten maken van een explanimation door Emations zo effectief.

Wist je dat 75% van het internetverkeer van consumenten de komende jaren uit video bestaat? Een explanimation is dan ook op de langere termijn een uitstekend idee.
.

Waarom zou je een explanimation door Emations laten maken?
  • We hebben veel ervaring op het gebied van communicatie en reclame. Zodoende kunnen we ons goed verplaatsing in jouw markt en doelgroep.
  • Een opvallende explanimation is de perfecte drager van je online campagne. Deel hem op Facebook, Twitter, Snapchat of Instagram. Of boost hem middels SEA.
  • Wij werken efficiënt voor een marktconforme prijs
  • En doen dit graag voor merken die hun ambitie durven uit te spreken!
    .
Hoe ontwikkelen we een Explanimation?

We starten met een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch of via Skype. Afhankelijk van de doorlooptijd. Emations vindt het belangrijk dat er een klik is. Zodoende komen we tot het beste resultaat. 

Na de kennismaking en het onderzoeken van je doel, doelgroep en verhaal starten we met het schrijven van het script. We stellen je 3 verschillende stemmen voor. 

Bij akkoord van het script starten we met het storyboard. We illustreren alle scene’s die in het verhaal voorkomen. Dit in een stijl die past bij jouw merk en verhaal. Emations werkt dus niet met standaard pakketen. Omdat iedere organisatie immers een eigen gezicht heeft.

Na akkoord script, storyboard en stem. Begint het leukste gedeelte: het animeren.
De animatie wordt versterkt door goede geluidseffecten en passende muziek.

Wat kost het maken van een goede Explanimation?

De kosten voor het maken van een goede Explanimation zijn afhankelijk van de lengte en complexiteit. Werken we in 2D of 3D bijvoorbeeld? 

Gemiddeld genomen variëren de kosten voor het maken van een 2D animatie van 1 minuut tussen de €4500 en €6500 euro.