Interne Communicatie Animatie Doelgericht en begripvol

Veranderingen in organisaties vragen altijd om begrip van de medewerkers. Veel vragen spelen op: wat gaat er precies veranderen? Wat wordt er in de nieuwe werkwijze van mij als medewerker verwacht? Het antwoord op dergelijke vragen is helder weer te geven in de interne communicatie animatie van Emations.

Wil jij een aantal voorbeelden willen zien van interne communicatie
animaties die wij hebben ontwikkeld? Stuur ons even een mailtje op welkom@emations.nl. Mocht je direct wel van gedachten willen wisselen mag je natuurlijk ook even bellen: 020 – 261 91 14.
.

Waarom een interne communicatie animatie laten maken?

Alle informatie die een medewerker hoort te hebben, kan in een Interne communicatie animatie worden aangeboden als een kort, concreet verhaal. Een verhaal dat zowel overzicht als inzicht biedt. De medewerker hoeft weinig anders te doen dan de boodschap tot zich te nemen om de nieuwe werkwijze op een laagdrempelige manier direct goed te begrijpen. Dit begrip wordt ook nog eens versterkt met interne trots als de communicatie animatie de juiste sfeer en het juiste gevoel heeft. Dat leidt tot betrokkenheid en versterkt de motivatie. Een animatie voor interne communicatie is dan ook zeer effectief.


Snel op maat. En alle begrip

Interne veranderingstrajecten kennen doorgaans een grillig verloop. Daarvoor heeft Emations alle begrip. Een vertraging, of juist onverwacht versnelling tijdens het veranderingsproces zorgen er nu eenmaal vaak voor dat lastig kan worden ingeschat wanneer de boodschap de organisatie in ‘moet’ of ‘mag’. Dat moment kan ineens aanbreken, bijvoorbeeld bij een plotselinge verandering van het management of wanneer een bijeenkomst van projectambassadeurs opeens akelig dichtbij komt. Geen nood: een interne communicatie animatie is relatief snel gemaakt. Of aangepast; als het toch wat anders loopt dan gepland. Zeker als je dit medium vergelijkt met traditioneel drukwerk is een animatie een zeer flexibel medium.
.

En dan de kosten van een communicatie animatie

Vaak kleeft er aan communicatie animaties het idee dat ze heel prijzig zijn. En wellicht waren ze dat ook in het verleden. Maar het maken van communicatie animaties is door de voortschrijdende technologie een stuk eenvoudiger geworden. Zeker voor een grote doelgroep. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van vaste sjablonen (dezelfde geanimeerde personages in video’s van verschillende bedrijven) is forse tijdwinst te boeken waardoor animaties tegenwoordig een stuk goedkoper worden aangeboden. Maar ook een op maat gemaakte, uitgebreide communicatie animatie is nog relatief goedkoop wanneer je de kosten vergelijkt met bijvoorbeeld traditioneel drukwerk (dat bij veel medewerkers vaak ongelezen de prullenbak ingaat).
.

 Wil je meer weten?

Wil je voorbeelden van interne communicatie animaties zien? Of benieuwd hoe we jouw boodschap in een interne communicatie animatie kunnen gieten? Wij denken graag met je mee! Bel: 020 – 261 91 14 of vul ons contactformulier in.

Meer informatie
Klanten: