Verandering in de organisatie vraagt altijd om begrip van de medewerkers. Veel vragen spelen op: wat gaat er precies veranderen? Wat wordt er in de nieuwe werkwijze van mij als medewerker verwacht? Het antwoord op dergelijke vragen is uitstekend weer te geven in de interne communicatie animatie van Emations Animatiestudio.

In de loop der jaren hebben we zeer veel animaties ontwikkeld ter ondersteuning van een intern communicatie programma. Van de strategie voor FrieslandCampina tot een verandertraject binnen McDonald’s. Logischerwijs communiceren wij deze animaties niet op onze website.

 


Wil je meer weten? Neem even contact op: 020 – 261 91 14

 

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

-
Waarom een interne communicatie animatie laten maken?

Alle informatie die een medewerker hoort te hebben, kan in een interne communicatie animatie worden aangeboden als een kort, concreet verhaal. Een verhaal dat zowel overzicht als inzicht biedt. De medewerker hoeft weinig anders te doen dan de boodschap tot zich te nemen om de nieuwe werkwijze op een laagdrempelige manier direct goed te begrijpen. Dit begrip wordt ook nog eens versterkt met interne trots als de communicatie animatie de juiste sfeer en het juiste gevoel heeft. Dat leidt tot betrokkenheid en versterkt de motivatie. Een animatie voor interne communicatie is dan ook zeer effectief.

 


Wil je meer weten over de toepassingen van een animatie binnen je organisatie? Neem dan even contact op. 

 

+
Wij werken snel, op maat en hebben alle begrip voor het proces

Interne veranderingstrajecten kennen doorgaans een grillig verloop. Daarvoor heeft Emations alle begrip. Een vertraging, of juist onverwacht versnelling tijdens het veranderingsproces zorgen er nu eenmaal vaak voor dat lastig kan worden ingeschat wanneer de boodschap de organisatie in ‘moet’ of ‘mag’. Dat moment kan ineens aanbreken, bijvoorbeeld bij een plotselinge verandering van het management of wanneer een bijeenkomst van projectambassadeurs opeens akelig dichtbij komt. Geen nood: een interne communicatie animatie is relatief snel gemaakt. Of aangepast; als het toch wat anders loopt dan gepland. Zeker als je dit medium vergelijkt met traditioneel drukwerk is een animatie een zeer flexibel medium.

 


Wil je weten waarom animatie onmisbaar is binnen je merkidentiteit? Lees ons blog eens.
.

+
Wat zijn de kosten van een animatie?

Vaak kleeft er aan communicatie animaties het idee dat ze heel prijzig zijn. En wellicht waren ze dat ook in het verleden. Maar het maken van communicatie animaties is door de voortschrijdende technologie een stuk eenvoudiger geworden. Zeker voor een grote doelgroep. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van vaste sjablonen (dezelfde geanimeerde personages in video’s van verschillende bedrijven) is forse tijdwinst te boeken waardoor animaties tegenwoordig een stuk goedkoper worden aangeboden. Maar ook een op maat gemaakte, uitgebreide communicatie animatie is nog relatief goedkoop wanneer je de kosten vergelijkt met bijvoorbeeld traditioneel drukwerk (dat bij veel medewerkers vaak ongelezen de prullenbak ingaat).

 


Binnen Emations kun je een 2d animatie of 3d animatie laten maken.  Wil je meer weten? Stuur even een mailtje naar welkom@emations.nl dan nemen we contact met je op.
.

+
Hoe lang duurt het om een interne communicatie animatie te maken?

Het ontwikkelen van een interne communicatie animatie duurt minmaal 3,5 week. Maar we bewegen met jouw proces mee. 

+
Wat voor soort animaties kun je binnen Emations Animatiestudio laten maken

  • Animatie om je strategie over het voetlicht te brengen bij de medewerkers
  • Interactieve pdf animatie ter ondersteuning van je jaarcijfers
  • Geanimeerde infographic om een nieuw proces uit te leggen
  • Uitleganimatie om een werkwijze te communiceren 
  • Animatie om salesmanagers bij te spijkeren