Wil je een goede animatie of infographic laten ontwikkelen? Dan ben je bij Emations Animatiestudio aan het juiste adres. Wij vinden namelijk dat een animatie of infographic niet alleen iets moet uitleggen. Maar ook een doelgroep moet overtuigen. Want alleen als je echt overtuigt komt een kijker in actie. Bijvoorbeeld het maken van een afspraak, de aankoop van een product of meer begrip bij een verandering binnen de organisatie.

Om dit doel te bereiken hebben we een heldere methodiek bedacht. We leggen je graag uit hoe we jouw doelgroep kunnen overtuigen. Wil je meer weten? We geven je graag vrijblijvend advies.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

-
Waarom is Emations een goede animatiestudio

Bij Emations Animatiestudio zijn wij altijd op zoek naar het ‘probleem’ van je doelgroep. Hierdoor kunnen we een explainer video of infographic maken die er niet alleen mooi uitziet. Maar die ook overtuigend is en nog belangrijker, die er voor zorgt dat je doelgroep overgaat tot de actie die jij van hen verlangt.

Het ‘probleem’ is in die zin eigenlijk de perfecte methode om aandacht te generen. Een methode die nooit uitgewerkt raakt. Maar hoe komt dat eigenlijk? Dat komt omdat ons brein zo in elkaar zit. Het zogeheten reptielenbrein. Je doelgroep is meestal gefocust op zijn of haar probleem. Ze komt niet op je website, of bekijkt je video omdat ze toevallig iets zoeken. Ze zoeken naar een oplossing voor hun probleem.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tool waarmee financiële dienstverlening in een klap overzichtelijker wordt. Of denk aan een medewerker die net te horen heeft gekregen dat er een organisatieverandering plaatst vindt en wil weten wat dit voor hem of haar gaat betekenen. 

Emations Animatie-studio probeert deze problemen altijd expliciet te benoemen zodat de consument zich meteen herkent. Zo geef jij in een paar seconden weer dat je hen begrijpt. En daar spreekt waardering uit. De oplossing is vervolgens jouw dienst, concept of intern programma. 

Als je samenwerkt met animatiestudio’s als Emations, dan weet je zeker dat je zeker dat je boodschap perfect perfect in beeld wordt gebracht. Door onze communicatie achtergrond hebben wij de kennis en ervaring om een complexe boodschap simpel te vertellen. Wist je dat 85% van de dingen die we onthouden gebaseerd zijn op beeld? We nemen beeld dan ook veel sneller op in onze hersenen dan tekst, maar liefst 600.000 keer.

+
Onze producten en diensten

 • Animaties voor dienst, product of concept
 • Infographics die je verhaal perfect in beeld brengen
 • Interne communicatie animaties
 • Salesgesprek 2d animatie
 • Instructie animaties
 • Explainer video
 • Video marketing strategie 
 • Geanimeerde infographic
 • Digitaal jaarverslag
 • Interactieve pdf
 • Social Media Campagne 

+
De voordelen van onze animatiestudio

 • Zeer ervaren verhalen vertellers
 • 20 jaar communicatie ervaring, waarvan 5 jaar als animatie-studio
 • Daardoor begrijpen we je markt en doelstellingen
 • Wij werken graag voor merken met ambitie
 • Snel, efficiënt en voor een marktconforme prijs
 • We denken mee over het boosten van je animatie middels SEO of SEA

+
Wat kost een animatie of Infographic bij Emations Animatiestudio

Al onze animatie video’s zijn op maat gemaakt. We zoeken hierbij naar een stijl die past bij jouw verhaal of merk. We geloven niet in standaard pakketen. Want iedere organisatie is uniek. Daarom werken bedrijven als FrieslandCampina, Nuon en de Gemeente Amsterdam graag met ons samen. Wij werken snel en voor een marktconforme prijs. 

De doorlooptijd voor het ontwikkelen van een animatie en infographic 

2D animaties hebben een beperkte doorlooptijd. Een animatie van 1 minuut kan al binnen 4 werkweken worden opgeleverd. Een 3D animatie daarentegen is complexer. Afhankelijk voor de lengte. De doorlooptijd van een infographic is ongeveer 2 werkweken.

+
De opdrachtgevers van Emations Animatiestudio

Emations is een animatiestudio waar mensen werken met jaren ervaring. We werken maandelijks voor een aantal grote organisaties. Je kunt daarbij denken aan bedrijven als FrieslandCampina, Nuon en ABN AMRO. Maar ook voor het MKB werken we graag, denk hierbij aan Altis, OfficeBox of Gaatjesmakers. We maken animaties voor de perfecte online campagne, maar we kunnen ook filmpjes maken voor als je bijvoorbeeld een reorganisatie uit wilt leggen aan je personeel.

+
Past jullie animatie stijl wel bij onze huisstijl?

Bij Emations geloven we dat elke uitleganimatie uniek is. Daarom beginnen we bij het ontwikkelen van een nieuwe animatie in Amsterdam met een sessie waarin we de organisatie van de opdrachtgever leren kennen.

Bij elke nieuwe animatie vragen we om de huisstijl van de opdrachtgever. We zorgen dat de belangrijkste kleuren van de huisstijl van de opdrachtgever op subtiele wijze in de animatie terug komen, zodat het voor de kijker duidelijk is dat deze animatie bij de organisatie hoort.

Ook qua toonzetting volgen we de toon van communicatie-uitingen van de opdrachtgever. Zo ontwikkelen we een animatie in Amsterdam-West die perfect passend is binnen de merkidentiteit van de buurtsuper om de hoek, of voor de merkidentiteit van een multinational uit Hong Kong.

 

+
De ideale lengte van een animatie

Wanneer we in Amsterdam een nieuwe animatie ontwikkelen houden we vast aan een belangrijke vuistregel over de speelduur: de animatie moet lang genoeg zijn om de kernboodschap over te brengen, en geen seconde langer. Natuurlijk kun je een animatie langer maken dan strikt noodzakelijk. Dat heeft echter een paar nadelen. Op de eerste plaats zijn mensen online minder geneigd om op “play” te drukken wanneer een filmpje te lang is. Daardoor is een animatie van een minuut vaak effectiever dan een van 5 minuten.

Ook voor SEO is het belangrijk een animatie niet te lang te maken, want hoewel time-on-page een factor in SEO is, is de mate waarin animaties worden uitgekeken een belangrijkere maat. Liever maken we in Amsterdam een animatie video van anderhalve minuut die voor 90% wordt uitgekeken, dan een van twee minuten die slechts voor 25% wordt uitgekeken.

 

+
Animatie studio Rotterdam

In de loop der jaren hebben we als animatie studio al heel wat klanten mogen bedienen door Nederland. Van groot tot klein. Afstand vormt voor ons dan ook geen probleem als digitale studio zijnde. Wij streven ernaar om dan ook zo min mogelijk kilometers te maken met de auto. Rotterdam is echter om de hoek met de trein mocht een kennismaking gesprek op locatie wenselijk zijn. In een ver verleden hebben wij veel gewerkt voor onze internationale trots Unilever. 

Wat wij ontwikkelen voor bedrijven uit Rotterdam en ver daarbuiten: 

 • Animatie video’s van commercial lengte (30 sec) tot langere versie voor interne communicatie bijvoorbeeld.
 • 2d en 3D animaties
 • Infographics van technische processen of ter ondersteuning van leadgeneratie. 
 • Illustraties van verandertrajecten. 

Dit doen wij al jaren met veel plezier als animatie studio. We werken dan ook graag samen met spelers uit Rotterdam en omstreken. 

+
Animatiestudio Nederland

Als animatie studio werken we in Nederland maar ook daarbuiten. Onze opdrachtgevers FrieslandCampina en Vattenfall zijn Internationale spelers met vraagstukken over de hele wereld. De mensen van onze animatie studio zijn het gewend om animaties te ontwikkelen in een andere taal. Ongeveer 70% van de animatie films die onze studio maakt zijn in het Engels. Zowel UK als US Engels. We schrijven onze scripts dan ook direct in het Engels. Mocht er een andere taal gewenst zijn schakelen we vaak een vertaalbureau in. We werken vervolgens door heel Nederland, voor bedrijven van Noord tot Zuid. Vanuit MVO-oogpunt reizen we zo min mogelijk met de auto, want een kennismakingsgesprek of brainstorm via Google Hangouts of Skype werkt immers prima hebben we in de loop van de jaren gemerkt.

+
Animaties studio Den Haag

Emations Animatie studio werkt al jaren voor bedrijven of ministeries in Den Haag. Neem onze opdrachtgever FMO, gevestigd in Den Haag. Een Nederlandse Financiering-maatschappij voor Ontwikkelingslanden. Een opdrachtgever met onderwerpen die ons nauw aan het hart gaat. Zo maakten wij een animatie en infographic voor Nasira, rondom het verschaffen van leningen in 3e wereldlanden aan jonge vrouwelijk entrepreneurs. Verder werken als animatiestudio met regelmaat voor FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) eveneens gevestigd in Den Haag.

+
Animaties studio Eindhoven

Als animatie studio uit Nederland werken wij nationaal en internationaal. Dus net zo makkelijk in Eindhoven. Met plezier planning wij een kennismakingsgesprek in om onze werkwijze toe te lichten. Dit kan bij ons op de animatie studio, maar net zo makkelijk op locatie in Eindhoven. Als online bureau met een duurzaam karakter werken wij het liefst digitaal, dat wil zeggen een afspraak of proces gesprek via Skype, FaceTime of Google Hangouts. Onze producten; animaties en infographic zijn bij uitstek geschikt om een duurzaam proces te omarmen.

+
Animatiestudio Amsterdam

Emations Animatiestudio is gevestigd in Amsterdam West. Vanuit Amsterdam bedienen we onze opdrachtgevers in Nederland en ver daar buiten. Opdrachtgevers van groot tot klein. Van regionale start-ups tot internationale opererende a-merken als FrieslandCampina, ABN AMRO of Vattenfall. Daarnaast werken wel als animatiestudio Amsterdam veel voor reclamebureaus, strategische communicatiebureaus of Pr-bureaus. Veelal gevestigd in Amsterdam of Amstelveen. Wij zijn een duurzame organisatie die het liefst zo weinig mogelijk kilometers maakt met de auto. We spreken elkaar dan ook graag digitaal via Microsoft teams of Zoom.  

+
Animaties studio Utrecht

Als animatiestudio werken wij ook met grote regelmaat voor reclame- en communicatie bureau’s. In het geval van Utrecht worden wij veel ingezet door activatie bureau Benk op de Oudegracht. Wij ontwikkelden bijvoorbeeld een 4-tal animaties ter promotie van fiets- en e-bike gebruik in regio Utrecht. De animaties werden ontwikkelt in opdracht van de provincie Utrecht.