Animatiebureau Emations vindt dat een animatie of infographic niet alleen moet uitleggen maar ook moet overtuigen. Want alleen als je echt overtuigt creëer je begrip, omzetstijging of meer online zichtbaarheid. En dat is toch het doel van communicatie. Hoe wij dat doen? Door storytelling. Of het nu gaat om een infographic of animatie. Wij zoeken altijd naar een goed verhaal wat je doelgroep in het hart raakt. Want een bedrijf zonder verhaal is immers lastig om in het hart te sluiten. Wil je meer weten? Neem dan even contact op.


Bekijk de uitleganimatie Mediator of de infographic Nuon Winpark eens. Zo heb je een goed beeld wat je bij Emations kunt verwachten.

.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

-
Emations een strategische sterk animatiebureau

De mensen van Emations animatiebureau hebben veel ervaring communicatie. Hierdoor kunnen we ons snel inleven in je doelgroep en marktpositie. Daarnaast kunnen wij als animatiebureau meedenken met je strategie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanscherpen van je kernboodschap. Of je ‘how’ ‘why’ en ‘what. Dit geeft je een solide basis van waaruit al al je communicatiemiddelen kunnen worden ontwikkeld. Een animatie kan hierbij het centrale middelpunt zijn. Het script is immers je kernboodschap, de illustraties uit de animatie kun je ook voor andere toepassingen gebruiken in je online communicatiecampagne. We hebben daarnaast zeer veel ervaring met interne communicatie

+
De producten die wij ontwikkelen als animatie bureau

  • 2d animaties en 3D animaties die een product, dienst of concept uit te leggen
  • Infographics ter ondersteuning van een persbericht of ter uitleg van je bedrijfsproces
  • Animatie als kernboodschap voor een internationaal intern communicatie programma
  • Animatievideo’s bij een salesgesprek
  • Illustraties die je online campagne kracht bij zetten uit te leggen
  • Commercials
  • Snappets voor Instagram, Twitter en Facebook

+
Storytelling zit in het dna van goede animatiebureaus

Een consumer zit tegenwoordig niet meer te wachten op platte doorzichtige marketing. Goedkope boodschappen die snel vervelen en niet in het hart raken. Consumenten willen verleid worden door een mooi verhaal. Een verhaal wat ze in het hart raakt. Een verhaal met een onderlaag waar ze zichzelf in herkennen. Bijvoorbeeld door een probleem aan te kaarten waar ze zelf ook tegenaan lopen. Problemen maken instincten wakker immers. ‘If it bleeds, it leads is een bekende Amerikaanse wijsheid immers. Deze manier van denken is key bij Emations.

Consumeren willen verleid worden anders gaan ze op bezoek bij de ‘concurrentie’

Bij Emations werken mensen met veel ervaring op het gebied van storytelling. Lees hier ons blog eens. Wij weten als geen ander hoe je een boodschap vertelt aan een publiek dat niet zit te wachten op een lang verhaal. We nemen de kern van je product of dienst. En spelen slim in op het probleem waar jouw doelgroep mee worstelt. We schrijven een script dat mensen raakt. Zo heb je straks een animatie video waar mensen met interesse naar kijken en dat ervoor zorgt dat potentiële klanten snappen wat je over wil brengen. Uiteraard zijn animatiebureaus als Emations ook in te zetten om bijvoorbeeld een infographic te ontwikkelen. 

 


Wil je meer weten over video marketing strategie? Lees ons blog eens.

+
Emations animatiebureau sinds 2015

Emations animatie bureau bestaat sinds 2015 en heeft in die tijd ongeveer 150 animaties en infographics ontwikkeld. Voor internationale spelers als Vattenfall, FrieslandCampina en Carlson Wagonlit Travel. Tot lokale onderneming als OfficeBox en Quizzle. Neem hier een kijkje bij alle producten die wij ondertussen gemaakt hebben. Daarnaast worden wij vaak ingehuurd door grote communicatiebureau’s als Hill+knowlton.

+
Een animatiebureau waar kwaliteit, planning en budget heilig zijn

Kwaliteit staat bovenaan

Als je wil dat je animatie video een gewenst resultaat oplevert moeten er natuurlijk wel mensen naar kijken. En nog belangrijker, je wilt dat mensen enthousiast worden na het zien van jouw verhaal.  Een goed geproduceerde animatie video van een animatiebureau zal de aandacht van de kijker trekken en ze overhalen tot aankoop van je product of dienst. Onze unieke, resultaatgerichte benadering zorgt ervoor dat je project zich onderscheidt van de massa en aandacht trekt van potentiële klanten.

Binnen budget en planning blijven is een vanzelfsprekendheid

Emations  is een bureau waar mensen werken met veel ervaring in communicatieprojecten. Van interne communicatie trajecten tot aan externe campagnes. We zijn het daarom gewend dat onze projecten op tijd en binnen het budget worden opgeleverd. Je wordt tijdens het project op de hoogte gehouden van de status en we sturen je  kwalitatief hoge storyboard presentaties die je met het team kunt delen. Bovendien heeft elke animatie video die wij maken een unieke balans tussen kwaliteit en prijs. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat elke euro die je uitgeeft, zijn weerslag vind in het eindproduct. 

 


Wil je meer weten over de verschillen tussen 2d animatie en 3d animatie? We schreven er een uitgebreid en leerzaam verhaal over.