Wanneer je op zoek bent naar een goede studio om jouw bedrijfsanimatie te laten maken zit je goed bij Emations Animatie studio in Amsterdam. Bij Emations zijn we gespecialiseerd in het maken van overtuigende en heldere animaties. Onze opdrachtgevers zijn bedrijven en organisaties, maar we werken ook voor reclame- en communicatiebureau’s. Door onze deskundigheid op het gebied van marketingcommunicatie passen onze animaties perfect binnen je merkidentiteit, marketingplan en communicatiemix.


Bekijk bijvoorbeeld eens de animatie die we ontwikkelde voor de Provincie Utrecht of de infographic voor Nuon. Dit geeft een goed beeld wat je bij Emations kunt verwachten.

 

-
Animatie Amsterdam: welke soorten animatie?

In principe kun je elke boodschap op overtuigende wijze communiceren met een animatie. Het grootste deel van de animaties die wij in Amsterdam produceren zijn gericht op reclame of maken deel uit van een communicatiestrategie. Wij maken animaties in 2D en in 3D. Bij elke nieuwe animatie nemen we eerst de tijd om de vraag te beantwoorden welke waarde de animatie voor de doelgroep heeft. Welk nijpende probleem lossen we op voor de kijker. Daardoor zijn onze animaties overtuigd.

Animaties kunnen worden gebruikt voor interne communicatie, om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, en voor externe communicatie. Zo richten we ons op de markt met mooie animatie commercials en produceren we de beste uitleganimaties voor nieuwe en bestaande klanten.

 

Het soort animaties op een rijtje

  • uitleganimatie
  • instructie animatie
  • geanimeerde infographic
  • digitaal jaarverslag
  • animatie voor je social media campage
  • 3d animatie
  • online marketing strategie
  • Interactieve pdf met animatie

 


Wil je meer weten? Neem dan even contact op met onze studio op telefoonnummer: 020 – 261 91 14

+
Hoe lang duurt een animatie uit Amsterdam

Wanneer we in Amsterdam een nieuwe animatie ontwikkelen houden we vast aan een belangrijke vuistregel over de speelduur: de animatie moet lang genoeg zijn om de kernboodschap over te brengen, en geen seconde langer. Natuurlijk kun je een animatie langer maken dan strikt noodzakelijk. Dat heeft echter een paar nadelen. Op de eerste plaats zijn mensen online minder geneigd om op “play” te drukken wanneer een filmpje te lang is. Daardoor is een animatie van een minuut vaak effectiever dan een van 5 minuten.

Ook voor SEO is het belangrijk een animatie niet te lang te maken, want hoewel time-on-page een factor in SEO is, is de mate waarin animaties worden uitgekeken een belangrijkere maat. Liever maken we in Amsterdam een animatie van anderhalve minuut die voor 90% wordt uitgekeken, dan een van twee minuten die slechts voor 25% wordt uitgekeken.

 

+
Wat als het allemaal niet in één animatie past?

Het kan gebeuren dat je enorm veel te vertellen hebt. Je kunt dan één grote animatie maken. Je stuit dan echter op de nadelen die we net al noemden. Bovendien zal niet elk onderdeel voor iedere kijker even interessant zijn. Daarom raden we je aan om je verhaal uit elkaar te halen en in plaats van één grote animatie te kiezen voor een serie kortere animaties. Dat werkt beter.

Nog een mooie bijkomstigheid: wanneer je meer animaties hebt, kun je vaker iets plaatsen op je social media. Een serie animaties uit versterkt dus je social media campagne.

+
Waarom werken uitleganimaties zo goed

Bedrijfsanimaties werken omdat ze een appél doen op al onze zintuigen. Doordat dit voor ons brein een heel natuurlijke manier van communiceren is, is de effectiviteit van een animatie veel groter dan wat andere communicatievormen kunnen bewerkstelligen.

Bij een goede animatie ondersteunen de beelden het verhaal van de voice over, doordat ze laten zien wat er gezegd wordt. Door slim gebruik te maken van muziek en geluidseffecten weten we vanuit onze animatiestudio in Amsterdam West de aandacht van je doelgroep vast te houden en te richten op de belangrijkste onderdelen van je verhaal.

Animaties zijn krachtiger dan tekst wanneer het gaat om het uitleggen van iets ingewikkelds, overtuigender en veel leuker om naar te kijken.

+
Past jullie animatie-stijl wel bij onze huisstijl?

Bij Emations geloven we dat elke animatie uniek is. Daarom beginnen we bij het ontwikkelen van een nieuwe animatie in Amsterdam met een sessie waarin we de organisatie van de opdrachtgever leren kennen.

Bij elke nieuwe animatie vragen we om de huisstijl van de opdrachtgever. We zorgen dat de belangrijkste kleuren van de huisstijl van de opdrachtgever op subtiele wijze in de animatie terug komen, zodat het voor de kijker duidelijk is dat deze animatie bij de organisatie hoort.

Ook qua toonzetting volgen we de toon van communicatie-uitingen van de opdrachtgever. Zo ontwikkelen we een animatie in Amsterdam-West die perfect passend is binnen de merkidentiteit van de buurtsuper om de hoek, of voor de merkidentiteit van een multinational uit Hong Kong.

 


Waarom animatie een onmisbaar onderdeel van je merkidentiteit is? Lees ons blog.

 

+
Hebben jullie wel ervaring met animatie in Amsterdam?

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar een zee aan ervaring is wel een goede indicatie dat jouw animatie in Amsterdam in goede handen is. Bij Emations hebben we sinds 2015 al meer dan 150 animaties gemaakt, tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Onze ervaring gaat echter verder, want onze medewerkers hebben daarvoor jarenlang gewerkt voor reclamebureaus in Amsterdam en omgeving. Omdat we precies weten hoe de gang van zaken op een reclamebureau is, kunnen we hier perfect op inspelen. Vaak weten we al wat de opdrachtgever wil, voordat hij of zij dat zelf scherp heeft. Ook weten wij hoe onze animatie past in jouw communicatiecampagne. En niet onbelangrijk: wij schrikken niet van een deadline.

Om die reden kunnen we grote merken tot onze klanten rekenen, denk aan Nuon, de Gemeente Amsterdam, de Provincie Utrecht en PwC.

 

+
Wij maken ook animaties voor bureaus in Amsterdam

Door onze expertise op het gebied van marketing en communicatie begrijpen we wat de opdrachtgever nodig heeft. Het maakt daarbij niet uit of we direct te maken hebben met een (kleine) ondernemer, een multinational of een reclame- of communicatiebureau.

De verschillende communicatiebureaus in Amsterdam weten dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor animaties. Ze weten dat ze bij ons altijd kunnen aankloppen voor een professioneel gemaakte animatie. We begrijpen hun proces en werken snel en efficiënt. Zo hebben we in Amsterdam een reputatie opgebouwd als betrouwbare partner op het gebied van animatie.

+
Hoe lang duurt het maken van een animatie?

Wanneer je bij ons in Amsterdam een animatie laat maken, beginnen we altijd met een kennismakingsgesprek. Hoewel dit meestal erg gezellig is, dient dit gesprek vooral om een duidelijke briefing op te stellen. We stellen verschillende vragen waarna we op je antwoorden dóórvragen. Wij weten namelijk dat een strakke briefing de fundering is voor een snel productieproces. Het ontwikkelen en produceren van jouw animatie kost bij ons in Amsterdam daardoor gemiddeld maar 3 á 4 weken. Wil je meer weten of kennis maken? Stuur ons gewoon even een mailtje: welkom@emations.nl 

 


Lees ons blog eens over Corporate Story Animatie.