Emations Animatiestudio is een studio in hartje Amsterdam. Wij werken voor zowel reclame- als communicatiebureaus. Of direct voor een opdrachtgever. Om de hoek. Maar ook internationaal.

Wij vinden dat animatie niet alleen iets moeten uitleggen. Maar ook moeten overtuigen? Daarom zijn al onze animaties specifiek gericht op overtuiging. Dat doen we middels een vaste werkwijze. Waarbij de vraag; ‘wat lossen we nou op voor de doelgroep leidend is?’ Wil je meer weten over ons werkwijze? We leggen het je graag persoonlijk uit.

Wat voor soort animaties maakt Emations Animatiestudio Amsterdam?

De animaties die wij ontwikkelen zijn meestal reclame- of communicatie georiënteerd. Denk hierbij aan interne communicatie, commercials en uitleganimaties. Dat doen wij zowel in 2D als 3D. 

Hebben jullie veel ervaring?

Wij bestaan sinds 2015. En hebben ondertussen zo’n 150 animatie gemaakt. Daarvoor hebben de mensen van Emations gewerkt in de bureauwereld in Amsterdam en omstreken. We begrijpen dus je beslissingsproces. Zijn het gewend om met deadlines te werken. En weten wat het vraagt om een opdrachtgever optimaal te bedienen. 

Werken jullie ook direct voor reclame- communicatiebureaus?

Wij werken voor zowel reclame- als communicatiebureaus. De netwerkbureau’s weten hun weg goed naar ons te vinden omdat hij hun proces begrijpen. Dat betekent snel schakelen. En binnen korte tijd het maximale uit een project halen.

Wat is de doorlooptijd van het ontwikkelen van een animatie?

Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een 2D uitleg animatie zo’n 3,5 week. Van briefing tot oplevering. Hoe strakker de briefing. Hoe sneller het proces.