Wanneer je op zoek bent naar een goed bedrijf om je bedrijfsanimatie te laten maken zit je goed bij Emations Animatie studio Amsterdam. Bij Emations zijn we gespecialiseerd in het maken van overtuigende en heldere animaties. Onze opdrachtgevers zijn bedrijven en organisaties, maar we werken ook voor reclame- en communicatiebureau’s. Door onze deskundigheid op het gebied van marketingcommunicatie passen onze animaties perfect binnen je merkidentiteit, marketingplan en communicatiemix.


Bekijk bijvoorbeeld eens de animatie die we ontwikkelde voor de Provincie Utrecht of de infographic voor Nuon. Dit geeft een goed beeld wat je bij Emations kunt verwachten.

-
Animatie Amsterdam: welke soorten animatie ontwikkelen we?

In principe kun je elke boodschap op overtuigende wijze communiceren met een animatie. Het grootste deel van de animaties die wij in Amsterdam produceren zijn gericht op reclame of maken deel uit van een communicatiestrategie. Wij maken animaties in 2D en in 3D. Bij elke nieuwe animatie nemen we eerst de tijd om de vraag te beantwoorden welke waarde de animatie voor de doelgroep heeft. Welk nijpende probleem lossen we op voor de kijker. Daardoor zijn onze animaties overtuigd.

Animaties kunnen worden gebruikt voor interne communicatie, om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, en voor externe communicatie. Zo richten we ons op de markt met mooie animatie commercials en produceren we de beste uitleganimaties voor nieuwe en bestaande klanten.

 

Het soort animaties op een rijtje

 • uitleganimatie
 • instructie animatie
 • geanimeerde infographic
 • digitaal jaarverslag
 • animatie voor je social media campage
 • 3d animatie
 • online marketing strategie
 • Interactieve pdf met animatie

 


Wil je meer weten? Neem dan even contact op met onze studio op telefoonnummer: 020 – 261 91 14

+
De ideale lengte van een animatie

Wanneer we in Amsterdam een nieuwe animatie ontwikkelen houden we vast aan een belangrijke vuistregel over de speelduur: de animatie moet lang genoeg zijn om de kernboodschap over te brengen, en geen seconde langer. Natuurlijk kun je een animatie langer maken dan strikt noodzakelijk. Dat heeft echter een paar nadelen. Op de eerste plaats zijn mensen online minder geneigd om op “play” te drukken wanneer een filmpje te lang is. Daardoor is een animatie van een minuut vaak effectiever dan een van 5 minuten.

Ook voor SEO is het belangrijk een animatie niet te lang te maken, want hoewel time-on-page een factor in SEO is, is de mate waarin animaties worden uitgekeken een belangrijkere maat. Liever maken we in Amsterdam een animatie van anderhalve minuut die voor 90% wordt uitgekeken, dan een van twee minuten die slechts voor 25% wordt uitgekeken.

 

+
Wat als het allemaal niet in één animatie past?

Het kan gebeuren dat je enorm veel te vertellen hebt. Je kunt dan één grote animatie maken. Je stuit dan echter op de nadelen die we net al noemden. Bovendien zal niet elk onderdeel voor iedere kijker even interessant zijn. Daarom raden we je aan om je verhaal uit elkaar te halen en in plaats van één grote animatie te kiezen voor een serie kortere animaties. Dat werkt beter.

Nog een mooie bijkomstigheid: wanneer je meer animaties hebt, kun je vaker iets plaatsen op je social media. Een serie animaties uit versterkt dus je social media campagne.

+
Waarom werken uitleganimaties zo goed

Bedrijfsanimaties werken omdat ze een appél doen op al onze zintuigen. Doordat dit voor ons brein een heel natuurlijke manier van communiceren is, is de effectiviteit van een animatie veel groter dan wat andere communicatievormen kunnen bewerkstelligen.

Bij een goede animatie ondersteunen de beelden het verhaal van de voice over, doordat ze laten zien wat er gezegd wordt. Door slim gebruik te maken van muziek en geluidseffecten weten we vanuit onze animatiestudio in Amsterdam West de aandacht van je doelgroep vast te houden en te richten op de belangrijkste onderdelen van je verhaal.

Animaties zijn krachtiger dan tekst wanneer het gaat om het uitleggen van iets ingewikkelds, overtuigender en veel leuker om naar te kijken.

+
Past jullie animatie-stijl wel bij onze huisstijl?

Bij Emations geloven we dat elke animatie uniek is. Daarom beginnen we bij het ontwikkelen van een nieuwe animatie in Amsterdam met een sessie waarin we de organisatie van de opdrachtgever leren kennen.

Bij elke nieuwe animatie vragen we om de huisstijl van de opdrachtgever. We zorgen dat de belangrijkste kleuren van de huisstijl van de opdrachtgever op subtiele wijze in de animatie terug komen, zodat het voor de kijker duidelijk is dat deze animatie bij de organisatie hoort.

Ook qua toonzetting volgen we de toon van communicatie-uitingen van de opdrachtgever. Zo ontwikkelen we een animatie in Amsterdam-West die perfect passend is binnen de merkidentiteit van de buurtsuper om de hoek, of voor de merkidentiteit van een multinational uit Hong Kong.

 


Waarom animatie een onmisbaar onderdeel van je merkidentiteit is? Lees ons blog.

 

+
Hebben jullie veel ervaringin met het ontwikkelen van uitleganimaties?

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar een zee aan ervaring is wel een goede indicatie dat jouw animatie in Amsterdam in goede handen is. Bij Emations hebben we sinds 2015 al meer dan 150 animaties gemaakt, tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Onze ervaring gaat echter verder, want onze medewerkers hebben daarvoor jarenlang gewerkt voor reclamebureaus in Amsterdam en omgeving. Omdat we precies weten hoe de gang van zaken op een reclamebureau is, kunnen we hier perfect op inspelen. Vaak weten we al wat de opdrachtgever wil, voordat hij of zij dat zelf scherp heeft. Ook weten wij hoe onze animatie past in jouw communicatiecampagne. En niet onbelangrijk: wij schrikken niet van een deadline.

Om die reden kunnen we grote merken tot onze klanten rekenen, denk aan Nuon, de Gemeente Amsterdam, de Provincie Utrecht en PwC.

 

+
Animaties voor bedrijven maar ook voor reclame- en communicatiebureaus

Door onze expertise op het gebied van marketing en communicatie begrijpen we wat de opdrachtgever nodig heeft. Het maakt daarbij niet uit of we direct te maken hebben met een (kleine) ondernemer, een multinational of een reclame- of communicatiebureau.

De verschillende communicatiebureaus in Amsterdam weten dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor animaties. Ze weten dat ze bij ons altijd kunnen aankloppen voor een professioneel gemaakte animatie. We begrijpen hun proces en werken snel en efficiënt. Zo hebben we in Amsterdam een reputatie opgebouwd als betrouwbare partner op het gebied van animatie.

+
Hoe lang duurt het maken van een animatie?

Wanneer je bij ons in Amsterdam een animatie laat maken, beginnen we altijd met een kennismakingsgesprek. Hoewel dit meestal erg gezellig is, dient dit gesprek vooral om een duidelijke briefing op te stellen. We stellen verschillende vragen waarna we op je antwoorden dóórvragen. Wij weten namelijk dat een strakke briefing de fundering is voor een snel productieproces. Het ontwikkelen en produceren van jouw animatie kost bij ons in Amsterdam daardoor gemiddeld maar 3 á 4 weken. Wil je meer weten of kennis maken? Stuur ons gewoon even een mailtje: welkom@emations.nl 

 


Lees ons blog eens over Corporate Story Animatie.

 

+
Animatie Studio Nederland

Als animatie studio werken we in Nederland maar ook daarbuiten. Onze opdrachtgevers FrieslandCampina en Vattenfall zijn Internationale spelers met vraagstukken over de hele wereld. De mensen van onze animatie studio zijn het gewend om animaties te ontwikkelen in een andere taal. Ongeveer 70% van de animatie films die onze studio maakt zijn in het Engels. Zowel UK als US Engels. We schrijven onze scripts dan ook direct in het Engels. Mocht er een andere taal gewenst zijn schakelen we vaak een vertaalbureau in. We werken vervolgens door heel Nederland, voor bedrijven van Noord tot Zuid. Vanuit MVO-oogpunt reizen we zo min mogelijk met de auto, want een kennismakingsgesprek of brainstorm via Google Hangouts of Skype werkt immers prima hebben we in de loop van de jaren gemerkt.

+
Animaties studio Rotterdam

In de loop der jaren hebben we als animatie studio al heel wat klanten mogen bedienen door Nederland. Van groot tot klein. Afstand vormt voor ons dan ook geen probleem als digitale studio zijnde. Wij streven ernaar om dan ook zo min mogelijk kilometers te maken met de auto. Rotterdam is echter om de hoek met de trein mocht een kennismaking gesprek op locatie wenselijk zijn. In een ver verleden hebben wij veel gewerkt voor onze internationale trots Unilever. 

Wat wij ontwikkelen voor bedrijven uit Rotterdam en ver daarbuiten: 

 • Animatie video’s van commercial lengte (30 sec) tot langere versie voor interne communicatie bijvoorbeeld.
 • 2d en 3D animaties
 • Infographics van technische processen of ter ondersteuning van leadgeneratie. 
 • Illustraties van verandertrajecten. 

Dit doen wij al jaren met veel plezier als animatie studio. We werken dan ook graag samen met spelers uit Rotterdam en omstreken. 

+
Animaties studio Den Haag

Emations Animatie studio werkt al jaren voor bedrijven of ministeries in Den Haag. Neem onze opdrachtgever FMO, gevestigd in Den Haag. Een Nederlandse Financiering-maatschappij voor Ontwikkelingslanden. Een opdrachtgever met onderwerpen die ons nauw aan het hart gaat. Zo maakten wij een animatie en infographic voor Nasira, rondom het verschaffen van leningen in 3e wereldlanden aan jonge vrouwelijk entrepreneurs. Verder werken als animatiestudio met regelmaat voor FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) eveneens gevestigd in Den Haag.

+
Animaties studio Utrecht

Als animatiestudio werken wij ook met grote regelmaat voor reclame- en communicatie bureau’s. In het geval van Utrecht worden wij veel ingezet door activatie bureau Benk op de Oudegracht. Wij ontwikkelden bijvoorbeeld een 4-tal animaties ter promotie van fiets- en e-bike gebruik in regio Utrecht. De animaties werden ontwikkelt in opdracht van de provincie Utrecht.

+
Animaties studio Eindhoven

Als animatie studio uit Nederland werken wij nationaal en internationaal. Dus net zo makkelijk in Eindhoven. Met plezier planning wij een kennismakingsgesprek in om onze werkwijze toe te lichten. Dit kan bij ons op de animatie studio, maar net zo makkelijk op locatie in Eindhoven. Als online bureau met een duurzaam karakter werken wij het liefst digitaal, dat wil zeggen een afspraak of proces gesprek via Skype, FaceTime of Google Hangouts. Onze producten; animaties en infographic zijn bij uitstek geschikt om een duurzaam proces te omarmen.