Wanneer je op zoek bent naar een goed bedrijf om je bedrijfsanimatie te laten maken zit je goed bij Emations Animatie studio Amsterdam. Bij Emations zijn we gespecialiseerd in het maken van overtuigende en heldere animaties. Onze opdrachtgevers zijn bedrijven en organisaties, maar we werken ook voor reclame- en communicatiebureau’s. Door onze deskundigheid op het gebied van marketingcommunicatie passen onze animaties perfect binnen je merkidentiteit, marketingplan en communicatiemix.

-
Animatie Amsterdam: welke soorten animatie ontwikkelen we?

In principe kun je elke boodschap op overtuigende wijze communiceren met een animatie. Het grootste deel van de animaties die wij in Amsterdam produceren zijn gericht op reclame of maken deel uit van een communicatiestrategie. Wij maken animaties in 2D en in 3D. Bij elke nieuwe animatie nemen we eerst de tijd om de vraag te beantwoorden welke waarde de animatie voor de doelgroep heeft. Welk nijpende probleem lossen we op voor de kijker. Daardoor zijn onze animaties overtuigd.

Animaties kunnen worden gebruikt voor interne communicatie, om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, en voor externe communicatie. Zo richten we ons op de markt met mooie animatie commercials en produceren we de beste uitleganimaties voor nieuwe en bestaande klanten.

 

Het soort animaties op een rijtje

  • uitleganimatie
  • instructie animatie
  • geanimeerde infographic
  • digitaal jaarverslag
  • animatie voor je social media campage
  • 3d animatie
  • online marketing strategie
  • Interactieve pdf met animatie

 

+
Wat als het allemaal niet in één animatie past?

Het kan gebeuren dat je enorm veel te vertellen hebt. Je kunt dan één grote animatie maken. Je stuit dan echter op de nadelen die we net al noemden. Bovendien zal niet elk onderdeel voor iedere kijker even interessant zijn. Daarom raden we je aan om je verhaal uit elkaar te halen en in plaats van één grote animatie te kiezen voor een serie kortere animaties. Dat werkt beter.

Nog een mooie bijkomstigheid: wanneer je meer animaties hebt, kun je vaker iets plaatsen op je social media. Een serie animaties uit versterkt dus je social media campagne.

+
Waarom werken uitleganimaties zo goed

Bedrijfsanimaties werken omdat ze een appél doen op al onze zintuigen. Doordat dit voor ons brein een heel natuurlijke manier van communiceren is, is de effectiviteit van een animatie veel groter dan wat andere communicatievormen kunnen bewerkstelligen.

Bij een goede animatie ondersteunen de beelden het verhaal van de voice over, doordat ze laten zien wat er gezegd wordt. Door slim gebruik te maken van muziek en geluidseffecten weten we vanuit onze animatiestudio in Amsterdam West de aandacht van je doelgroep vast te houden en te richten op de belangrijkste onderdelen van je verhaal.

Animaties zijn krachtiger dan tekst wanneer het gaat om het uitleggen van iets ingewikkelds, overtuigender en veel leuker om naar te kijken.

+
Hebben jullie veel ervaringin met het ontwikkelen van uitleganimaties?

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar een zee aan ervaring is wel een goede indicatie dat jouw animatie in Amsterdam in goede handen is. Bij Emations hebben we sinds 2015 al meer dan 150 animaties gemaakt, tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers.

Onze ervaring gaat echter verder, want onze medewerkers hebben daarvoor jarenlang gewerkt voor reclamebureaus in Amsterdam en omgeving. Omdat we precies weten hoe de gang van zaken op een reclamebureau is, kunnen we hier perfect op inspelen. Vaak weten we al wat de opdrachtgever wil, voordat hij of zij dat zelf scherp heeft. Ook weten wij hoe onze animatie past in jouw communicatiecampagne. En niet onbelangrijk: wij schrikken niet van een deadline.

Om die reden kunnen we grote merken tot onze klanten rekenen, denk aan Nuon, de Gemeente Amsterdam, de Provincie Utrecht en PwC.

 

+
Animaties voor bedrijven maar ook voor reclame- en communicatiebureaus

Door onze expertise op het gebied van marketing en communicatie begrijpen we wat de opdrachtgever nodig heeft. Het maakt daarbij niet uit of we direct te maken hebben met een (kleine) ondernemer, een multinational of een reclame- of communicatiebureau.

De verschillende communicatiebureaus in Amsterdam weten dat ze bij ons aan het juiste adres zijn voor animaties. Ze weten dat ze bij ons altijd kunnen aankloppen voor een professioneel gemaakte animatie. We begrijpen hun proces en werken snel en efficiënt. Zo hebben we in Amsterdam een reputatie opgebouwd als betrouwbare partner op het gebied van animatie.

+
Hoe lang duurt het maken van een animatie?

Wanneer je bij ons in Amsterdam een animatie laat maken, beginnen we altijd met een kennismakingsgesprek. Hoewel dit meestal erg gezellig is, dient dit gesprek vooral om een duidelijke briefing op te stellen. We stellen verschillende vragen waarna we op je antwoorden dóórvragen. Wij weten namelijk dat een strakke briefing de fundering is voor een snel productieproces. Het ontwikkelen en produceren van jouw animatie kost bij ons in Amsterdam daardoor gemiddeld maar 3 á 4 weken. Wil je meer weten of kennis maken? Stuur ons gewoon even een mailtje: welkom@emations.nl 

 


Lees ons blog eens over Corporate Story Animatie.

 

+
Animaties studio Utrecht

Als animatiestudio werken wij ook met grote regelmaat voor reclame- en communicatie bureau’s. In het geval van Utrecht worden wij veel ingezet door activatie bureau Benk op de Oudegracht. Wij ontwikkelden bijvoorbeeld een 4-tal animaties ter promotie van fiets- en e-bike gebruik in regio Utrecht. De animaties werden ontwikkelt in opdracht van de provincie Utrecht.