.
Over het project:

Met een jaarlijkse mailing hoopt ReumaNederland mensen te motiveren om een Periodieke Schenking te doen. Tegenwoordig is het niet meer nodig om een Periodieke Schenking via een notaris te regelen. Ook kan men een deel van de gift terugkrijgen van de Belastingdienst. Periodiek schenken aan ReumaNederland is een stuk gemakkelijker en aantrekkelijker geworden. Er komt geen notaris meer aan te pas en een deel van de gave is fiscaal aftrekbaar.

De vraag:

Ontwikkel een animatie film om het fiscale voordeel van een Periodieke Schenking uit te leggen. Daarnaast willen we de stappen die nodig zijn om een Periodieke Schenking af te sluiten in beeld brengen. De animatie is ondersteunend aan de landelijke direct mailing.

 

animatie

Doelgroep:

(Mogelijke) donateurs uit het mailing bestand van ReumaNederland.

De overtuiging:

Met incidentele, eenmalige giften (denk aan acties of loterijen) help je weliswaar mensen die lijden aan reuma, maar niet structureel. Met het periodiek schenken aan ReumaNederland doe je dat wel. Je levert simpelweg een substantiële bijdrage aan het continu ondersteunen van onderzoek naar – en de communicatie over – reuma.

Illustratie- en animatie stijl:

De animatie is ingewikkeld binnen de illustratieve huisstijl. Een combinatie van lijnen en vlakken. In de kleuren van ReumaNederland. We werken regelematig voor opdrachtgevers in de zorgsector.

 

animatie

Script:

Ruim twee miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma die vaak gepaard gaat met pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Om reuma te bestrijden, is wetenschappelijk onderzoek hard nodig. ReumaNederland steunt daarom 15 Research Centers of Excellence die zijn verbonden aan universitaire medische centra. En u kunt gemakkelijk en structureel bijdragen aan hun hoognodige onderzoek!

Hoe?

Met een Periodieke Schenking aan ReumaNederland! Daar heeft u geen notaris voor nodig. Bovendien betaalt de Belastingdienst bij een periodieke gift ook mee. Dat kan zowel voor u als voor ReumaNederland erg interessant zijn! Dus meld u aan! Zo werkt het:Ga naar de website reumanederland.nl/ps en print twee schenkingsformulieren. Vul beide formulieren volledig in en zet de benodigde handtekeningen.

Print ook twee machtigingsformulieren. Vul ook deze in en onderteken ze.Doe alle vier de ingevulde en ondertekende formulieren in een ongefrankeerde envelop en stuur ze naar ons antwoordnummer. Na verwerking ontvangt u uw formulieren schriftelijk retour, voorzien van alle benodigde gegevens. Met uw Periodieke Schenking levert u een structurele bijdrage aan het continu ondersteunen van onderzoek naar – en de communicatie over – reuma. Doen, dus! Alvast hartelijk dank! Kijk op: www.reumanederland.nl/ps