Nuon ziet windenergie als een fundamenteel onderdeel van een toekomstig, duurzaam energiesysteem. Nuon heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarmee loopt Nuon voorop. Daarover ontwikkelden wij deze uitleganimatie over Windenergie. Dit binnen de illustratieve huisstijl van Nuon.

Het script voor de uitleganimatie Nuon Windenergie

Grensverleggend. Dat is dé kenmerkende eigenschap van Nuon op het gebied van windenergie. Neem wind op zee. Op dit gebied behoort Nuon’s moederbedrijf Vattenfall tot één van de grootste spelers in Europa. Een bedrijf dat met windenergie meer dan anderhalf miljoen huishoudens van energie voorziet. En daarin wil groeien. Wil blijven groeien.

Omdat we windenergie zien als een fundamenteel onderdeel van een toekomstig, duurzaam energiesysteem. Uiteraard draagt ook Nederland daaraan bij. Nuon is hier niet voor niets één van de grootste producenten van windenergie. Energie die wordt opgewekt door 270 windturbines op land en op zee. En die goed is voor maar liefst zo’n 300.000 Nederlandse huishoudens! Want Nuon produceert jaarlijks niet minder dan 1 terawattuur – ofwel 1 biljoen wattuur – aan windenergie.

Stel je voor: een gemiddeld huishouden verbruikt 3.500 kilowattuur energie per jaar. Eén van onze windmolens levert dat in ruim een uur! Dus blijven we investeren in windenergie. Door te bouwen aan nieuwe windparken, bijvoorbeeld. Neem het windpark op de Slufterdam. Of Windpark Wieringermeer, dat Nuon samen met haar vennoten, ECN en een vereniging van lokale windmolenaars ontwikkelt in de kop van Noord-Holland. Eén van de grootste windparken van Nederland! Samen blijven we bouwen aan windparken die Nederland ook in de toekomst van schone en duurzame energie voorzien. Met elkaar. En met onze omgeving. Iedere dag. En hoe de wind ook waait…

Lees hier meer over animatie voor duurzame energie in de duurzame sector.