Wil je een illustratie laten maken? Een meer dan slim idee. Visueel denken en illustratie tekenen wordt binnen bedrijven steeds meer gebruikt als aanvulling op letter en het gesproken woord. Immers een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Probeer maar eens een complex en ingewikkeld proces of nieuwe organisatiestructuur in heldere verwoording op papier te krijgen. Illustraties worden dan ook steeds meer ingezet als onderdeel van bijvoorbeeld consultancy of verander traject. Zodoende ben je bij illustratie bedrijf Emations aan het juiste adres.

Waarom werken met Emations animatiestudio?

Bekijk de video

-
Waarom een illustratie laten maken?

 • We zetten de belangrijkste reden graag voor je op een rij:
 • Uit onderzoek van de beroemde professor Paul Lester blijft dat mensen 10% onthouden van wat ze horen, 20% van wat ze leven en maar liefst 80% van wat ze doen.
 • Illustraties zijn universeel. Teken een duim, lampje of hartje en mensen weten wat je bedoeld.
 • Beeld brengt emoties teweeg, brengt saaie Powerpoint presentaties tot leven en geeft dimensie aan cijfers.
 • Illustratie trekken veel sneller de aandacht, plaatjes prikkelen. Laagdrempelig en interactieve communicatie.
 • illustraties zetten aan tot dialoog, zeker als ze op het scherpst van de inhoudelijk snede worden getekend. Een illustratie maken is dan ook een slim idee. 
 • Tekeningen zetten aan tot verbeelding, je ontdekt dingen die anders niet zichtbaar zijn, intuïtief. 
 • Mensen zijn visuele wezens. We zien graag plaatjes, binnen 150 milliseconden verwerken we bijvoorbeeld een stopbord in de auto. De helft van ons brein houdt zich dan ook bezig met het verwerken van beelden.

+
Illustratie in combinatie met grafische ontwerp

De mensen van ons illustratie bedrijf hebben een achtergrond in communicatie, concept en grafisch ontwerp. Zodoende hebben we niet alleen veel gevoel voor een visueel verhaal maar ook gevoel voor typografie. In het pre online tijdperk maakten we heel wat brochures, jaarverslagen, campagnes en huisstijlen. Zodoende hebben we veel ervaring op het gebied van grafische vormgeving in combinatie met illustratie. Onze illustraties worden dan een met regelmaat ingezet tijdens campagnes. Kijk eens naar de overheidscampagne ‘Blue Assist’ die we maakten voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

+
Wat voor illustraties kun je bij onze illustratie studio laten maken

 • Technische tekeningen
 • Illustratieve huisstijl  
 •  Infographic illustratie
 • Vector illustratie
 • Zwart wit illustratie
 • Portrettekening
 • Proces illustratie
 • Handgetekende illustratie
 • Boek illustratie
 • Kinderboek illustratie

  * De mensen van Emations zijn helaas niet in te huren voor tekenen op locatie.

+
Iillustratie laten maken, onze werkwijze:

Om een goede illustratie te kunnen maken is het proces voordat we aan de gang gaan essentieel. We lopen er graag stap voor stap met je door heen.

 

Stap 1. Kennismaken ter verduidelijking van het verwachtingspatroon

Welke illustratie stijl past het beste bij het vraagstuk? Voor wie ontwikkelen we de tekeningen en wat is hun kennisniveau, wat is het uiteindelijke doel van de visualisatie? Een mooie tekening is één ding, maar deze moet wel aanzetten tot actie? Hetzij meer begrip voor een organisatie verandering, of meer inzicht in een technisch proces. Daarnaast is het vooraf van belang om het formaat vast te leggen. Zodoende komen we later niet in de knel met resoluties. Vector illustraties zijn resolutie onafhankelijk.

De vragen vooraf leggen we vast in een briefingsformulier. Zodoende hebben we altijd houvast onderweg.

 

Stap 2: Illustratief: de eerste opzet

Allereerst ontwikkelen we een concept illustratie middels ruwe visualisatie. Zodoende toetsen we of we inhoudelijk de materie goed hebben begrepen. Uiteraard is hier ruimte voor verbetering en verdere verdieping. Stapsgewijs schaven we bij en werken we naar een finale tekening. Dit voorstel betreft een zwart wit illustratie.

 

Stap 3: inkleuren van illustraties

Is het concept in orde. Klopt de illustratie ook inhoudelijk dan voegen we kleur en desgewenst een titel of enkel feiten toe. De illustratie komt tot leven.

 

Stap 4: De oplevering van de illustratie

Zijn beide partijen tevreden dan volgt de oplevering van de illustratie. Meestal gebeurd dit in .jpg formaat in hoge en lage resolutie. Desgewenst kunnen ook de rechten worden afgekocht en wordt het bronbestand opgeleverd. De rechten kunnen worden afgekocht tegen 1x de uren van ontwikkeling.

+
Wat kost een illustratie

Het ontwikkelen van een illustratie is sterk afhankelijk van de stijl en complexiteit. Emations animatiestudio werkt met een standaard uurtarief. We maken vooraf een inschatting van het aantal uur en leggen deze in offertevorm voor.

+
Wat is een illustratie, betekenis illustratie

Een illustratie is een verbeelding van een verhaal. Soms aangevuld met tekst. Een illustratie is pakkend en zet je aan het denken. Binnen een animatie studio Emations hebben illustraties vaak een raakvlak met infographic. Illustraties maken is een ambacht, waar niet echt een illustratie opleiding voor nodig is. Onze illustratoren tekenen vaak met de computer en soms met de hand. We werken in veel verschillende illustratie stijlen.

+
Portret tekening laten maken

De mensen van Emations zijn dagelijks bezig met illustreren en tekeningen. Meestal digitaal, ter ondersteuning van een animatie of infographic. Maar ook daar begint het tekenproces nog veelal met pen en papier. Van het tekeningen maken van animatie characters tot hand getekende storyboards. Illustration design zit in ons hart en nieren.

Zodoende zijn we een tijdje geleden een project gestart. Het portretteren van alle winnaars van de Tour de France. Van 1903 tot nu. De portretten zijn te bewonderen op onze studio. Ben je op zoek naar een tekenstudio waar je ook portretten kunt laten maken? Met een iets eigenwijze aanpak? Neem gewoon eens contact op. Dan laten we zien wat we kunnen.

Illustratie studio Emations Amsterdam
Ons illustratie bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Maar wij werken net zo goed door heel Nederland. We hebben een duurzaam karakter en proberen zo min mogelijk kilometers te maken. Een afspraak met ons kan dan ook digitaal.

+
Illustratie studio Emations Amsterdam

Ons illustratie bedrijf is gevestigd in Amsterdam. Maar wij werken net zo goed door heel Nederland. We hebben een duurzaam karakter en proberen zo mind mogelijk kilometers te maken. Een afspraak met ons kan dan ook digitaal.