Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is de komende tien jaar volop bezig om de dijken in Noord-Holland te toetsen en waar nodig te verbeteren. Daaromtrent ontwikkelde Emations Animatiestudio een korte animatie.

Nederland en met name Noord-Holland is een laaggelegen land met veel water. Door onder andere intensieve landbouw daalt de grond in onze polders. En ons klimaat verandert. De zeespiegel stijgt en we krijgen steeds meer te maken met korte maar hevige buien. Rondom deze problematiek ontwikkelden wij een korte animatie. Wij illustreerde één lange scene die het verhaal uitlegt.

Script korte animatie Hoogheemraadschap

Nederland en met name Noord-Holland is een laaggelegen land met veel water. Door onder andere intensieve landbouw daalt de grond in onze polders. En ons klimaat verandert. De zeespiegel stijgt en we krijgen steeds meer te maken met korte maar hevige buien. Deze clusterbuien kunnen ervoor zorgen dat een dijk aan de binnenkant wegglijdt. Daarom zijn we de komende tien jaar nog volop bezig om de dijken in Noord-Holland te toetsen en waar nodig te verbeteren.

De animatie is onderdeel van een langere (timelaps) video. Productie door The Timewriters uit Amersfoort.

Lees meer over animatie in de duurzame energie sector.