Over het project:

Wanneer je een auto koopt krijg je vanzelf te maken met de APK-keuring, de Algemene Periodieke Keuring voor voertuigen. Maar hoe zit dat eigenlijk? En waarom dient een auto eigelijk te laten keuren? Daarover gaat deze animatie van Autotrack. De meest zorgvuldige en grootste autosite voor gebruikte en nieuwe auto’s van Nederland.

De vraag:

Ontwikkel een uitleg animatie rondom de APK-keuring. De animatie wordt gecommuniceerd op de website. Daarnaast wordt de ingezet als drager van een doelgroepgerichte campagne op social media. Denk aan Instagram Stories, Facebook en twitter.

Doelgroep:

Autobezitters en aankomende autobezitters die de belangrijkste informatie van de APK-keuring willen weten in een kort tijdsbestek.

autotrack illustratie auto

Waarin schuilt de overtuiging:

Iedere bezitter van een auto heeft te maken met de APK, de Algemene Periodieke Keuring voor voertuigen. Deze wettelijke regeling voorkomt dat er gevaarlijke situaties ontstaan in het verkeer. Dit geldt ook voor jou. De APK-keuring is een gegeven. Iedere autobezitter krijgt er vroeg of laat mee te maken. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Doelstelling:

Informeer aankomend autobezoekers zo zorgvuldig mogelijk op het gebied van de APK.

Illustratie- en animatie stijl:

De uitleg animatie is geïllustreerd in heldere en eenduidige 2D illustratiestijl. Nauw aansluitend bij de propositie van: simpelweg autotrack. De kleuren combinatie, geel, wit en zwart zorgt direct voor herkenbaarheid. Daarnaast gebruiken wel voor iedere animatie dezelfde voice over en muziek.

autotrack illustratie

Het script:

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto krijg je automatisch te maken met de APK, de Algemene Periodieke Keuring voor voertuigen. Deze keuring zorgt ervoor dat er geen onveilige auto’s de weg opgaan. Tijdens de APK-keuring moet je voertuig voldoen aan eisen op 3 gebieden:

  • Dat van de verkeersveiligheid,
  • het milieu,
  • en de registratie van de auto.

Jij bent zelf verantwoordelijk voor de APK. Laat je auto altijd keuren door een erkend bedrijf. Voordat je de auto laat keuren, kun je zelf al veel doen. Controleer bijvoorbeeld alvast je verlichting, de bandenspanning, de ruitenwissers- en sproeiers en de deuren van je auto. Net als de spiegels, uitlaat en waarschuwingslichtjes. Van de RDW krijg je automatisch binnen 6 weken bericht voordat de keuring op jouw auto vervalt.

De keuringsfrequentie van je auto hangt af van de brandstof, het gewicht en de datum van de eerste toelating op de weg. De kosten van de keuring variëren per bedrijf. Koop je een nieuwe auto? Laat dan voor de zekerheid alles wat de aanbieder belooft rondom de APK toevoegen aan de offerte. Hiermee voorkom je financiële tegenvallers.

Samen veilig de weg op?

Simpelweg Autotrack.

autotrack illustratie hand

Lees hier meer over onze ervaringen in de automotive, transport of logistiek.